Surf- en zoekgeschiedenis in Google Chrome wissen

Iedere keer als je het adres van een website of een zoekopdracht intypt in de adres/zoekbalk van Google Chrome, dan onthoudt Googles browser dit voor een volgende keer. Als je dan weer dezelfde beginletters intypt dan vult Chrome het website-adres (url) of de zoekwoorden automatisch aan.

Als je dit vervelend vindt (bijvoorbeeld omdat anderen ook jouw pc gebruiken en je niet wilt dat zij zien welke sites je bezoekt of welke zoekopdrachten je intypt) dan kun je deze zoek- en surfgeschiedenis heel makkelijk wissen. Wij laten zien hoe je dat doet in Google Chrome op Windows, Mac en Linux. Voor meer privacy.

Zoek- en surfgeschiedenis wissen in Google Chrome

1. Ga in Google Chrome naar driepuntjes-menu rechtsboven | Meer hulpprogramma's | Browsegegevens wissen of klik de toetsen Ctrl Shift Del in (Cmd Shift Del op een Mac).


2. Als je nu zorgt dat Browsegeschiedenis staat aangevinkt dan worden je bezochte websites en zoekopdrachten verwijderd. Je kunt bij periode naast Alles ook eventueel kiezen voor een korter tijdsbestek (maar dan blijven oudere websiteadressen en zoekopdrachten dus staan).

Gecachte afbeeldingen en bestanden van websites kun je eventueel ook aanvinken om de buffer van Chrome te legen. Hierin worden bijvoorbeeld logo's, afbeeldingen en meer van websites bewaard, zodat die niet steeds opnieuw gedownload hoeven te worden als je een site bezoekt. Sites laden hierdoor sneller.

Als je Cookies en andere sitegegevens ook aanvinkt dan word je uitgelogd bij veel websites en moet je dus vaak opnieuw inloggen bij websites met je gebruikersnaam en wachtwoord. Die kun je dus misschien beter niet aanvinken.

Lees ook:

Reacties

Hallo Frits van Pelt ,

Deze mogelijkheid bestaat wel , door downloaden in de webstore van de extensie click&clean van Hotcleaner.com

Wanneer u deze extensie heeft geïnstalleerd , krijgt u rechtsbovenaan een rode C op de werkbalk .
Klik met links op de rode C > klik op het paarse vierkantje ( benedenaan ) opties , en vink aan wat u wilt

Klik op het driehoekje naast : volgende items verwijderen van > kies afgelopen week
Zie ook onder : Extra

Maar er bestaat geen mogelijkheid dat je geschiedenis automatisch gewist wordt bij het sluiten van de browser. Dit kan wel bij FireFox en Edge.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hongari_e