Surf- en zoekgeschiedenis in Edge (Chromium) wissen

Elke keer als je het adres van een website of een zoekopdracht intypt in de adres/zoekbalk van Microsoft Edge, dan onthoudt Microsofts browser dit voor de volgende keer. Als je dan dezelfde beginletters intypt dan vult Edge het website-adres (url) of de zoekwoorden automatisch aan.

Als je dit niet wilt (bijvoorbeeld omdat anderen ook jouw pc gebruiken en je niet wilt dat zij zien welke sites je bezoekt of welke zoekopdrachten je intypt) dan kun je deze zoek- en surfgeschiedenis heel makkelijk wissen. Wij laten zien hoe je dat doet in Microsoft Edge (de nieuwe op Chromium gebaseerde versie, die sinds 2020 verspreid wordt, met het logo van een golf) op Windows en Mac.

Zoek- en surfgeschiedenis wissen in Edge (Chromium)

1. Ga in de nieuwe Microsoft Edge naar driepuntjes-menu rechtsboven | Geschiedenis | Browsegegevens wissen of klik de toetsen Ctrl Shift Del in (Cmd Shift Del op een Mac).


2. Als je nu zorgt dat Browsegeschiedenis staat aangevinkt dan worden je bezochte websites en zoekopdrachten verwijderd (en dus ook het automatisch aanvullen in de adresbalk, zoals Microsoft er duidelijk bij vermeldt).

Je kunt bij periode naast Gehele tijd ook eventueel kiezen voor een korter tijdsbestek (maar dan blijven oudere websiteadressen en zoekopdrachten dus staan).

Afbeeldingen en bestanden in de cache van websites kun je eventueel ook aanvinken om de buffer van Edge te legen. Hierin worden bijvoorbeeld logo's, afbeeldingen en meer van websites bewaard, zodat die niet steeds opnieuw gedownload hoeven te worden als je een site bezoekt. Sites laden hierdoor sneller.

Als je Cookies en andere sitegegevens ook aanvinkt dan word je uitgelogd bij veel websites en moet je dus vaak opnieuw inloggen bij websites met je gebruikersnaam en wachtwoord. Die kun je dus misschien beter niet aanvinken.

Lees ook:

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea