SkyDrive krijgt een nieuwe naam: OneDrive. Wat gebruik jij voor je online opslag?

Microsofts clouddienst SkyDrive krijgt vanaf vandaag een nieuwe naam. Vanwege een conflict met de Britse omroep Sky Broadcasting moest de naam veranderd worden. OneDrive heet de online opslag van Microsoft vanaf 19 februari daarom.

OneDrive heeft ook enkele nieuwe functies, zoals realtime samenwerken aan documenten en een automatische foto-upload met de Android-app. De vervanging van SkyDrive door OneDrive wordt nog niet direct voor alle platformen uitgerold, maar de komende tijd zul je de nieuwe naam en functies gaan tegenkomen.

OneDrive biedt 7 GB gratis opslag en als je ook de automatische foto upload in de OneDrive app voor je smartphone of tablet aanzet dan krijg je 3 GB extra.

Onze vraag is:
Welke dienst gebruik jij meestal voor online opslag van je bestanden?

In de reacties willen we graag horen waarom je bij voorkeur deze clouddienst gebruikt - of waarom je helemaal geen clouddienst gebruikt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Mega vanwege de grote (50 Gb) en versleuteling en Ubuntu-one vanwege het gemak, Dropbox ben ik aan het afbouwen. Foto en video bewaar ik bij voorkeur op een externe schijf.

Toch heerlijk dat je foto´s of normale bestanden kunt delen met je familie of vrienden.
Verder prima voor back-up van bestanden die je overal "bij de hand" wilt hebben.

Natuurlijk moet je niet een bestandje met je passwords of vertrouwelijke of commercieel belangrijke bestanden in een gratis cloud zetten.

Voor 90 % van de mensen geen enkel probleem.

dropbox,wuala.com (gratis versleutelde opslag) en skydrive/onedrive. Handig; en versleutelen van je bestanden maakt meekijken door de aanbieders van de gratis opslag vrijwel onmogelijk.

Vrijwel onmogelijk?........Blijf maar lekker dromen.

ok, alles is betrekkelijk, nietwaar?

Gebruik Dropbox alleen om bestanden en foto's over te zetten naar Ipad!
Geen opslag.

Ik gebruik OneDrive al een tijdje. Ik vind het heel handig voor al mijn bestanden voor school. Als mijn computer dan eens een keer crasht, heb ik alles nog in de cloud staan.

Mega zegt je data te cypten en 50Gb is dan ook nog gratis. Verder Ubuntu one voor mijn foto's automatisch te oploaden vanaf mijn telefoon.
Drive voor de handigheid.

Helemaal mee eens. Je biedt niet gratis opslag in de cloud aan omdat het zo leuk is voor de mensen. Daar zit eigenbelang achter. En wie weet wie er allemaal in zit te snuffelen, vooral als de server in de USA staat. Sla alles op een externe HD op en je blijft eigen baas over je gegevens.
De grote score van 'ik gebruik geen online opslagdienst'
bewijst ons gelijk.

De goedkoopste: iDriveSync

Geen online opslag voor mij, ik heb weinig vertrouwen in de afscherming van mijn gegevens voor veiligheidsdiensten en criminelen.

Voor mij ook geen online opslag, de vraag blijft altijd: wie zit er achter deze dienst en wat wordt er mee gedaan?

Kijk dan eens naar de veiligheid van Wuala. Zeer tevreden!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ulgarije