GratisSoftware.nl - werk aan de site: slideshow is terug

GratisSoftware.nl heeft in oktober 2014 een nieuwe lay-out met een nieuw logo gekregen. De meeste bezoekers reageerden positief op de nieuwe vormgeving, maar er waren ook diverse kritiekpunten. Wij konden ons in een aantal commentaren wel vinden, dus we blijven werken aan de vormgeving en functionaliteit van de site.

Gisteren hebben wij de slideshow midden bovenaan de voorpagina weer in ere hersteld. Eerder zorgde deze voor verspringingen in de lay-out bij het wisselen van de slides. Als het goed is moet dat nu verholpen zijn. Maar als je toch nog rare verspringingen ziet dan horen we dat graag, met daarbij vermeld je browser, besturingssysteem, schermresolutie en of je browser volledig scherm is.

Update 2 februari: inmiddels zou de slideshow ook geen verspringingen meer op tablets moeten geven. We horen het graag als dat nog wel zo is.

Meer opmerkingen, klachten, suggesties of verzoeken over de vormgeving en functionaliteit van GratisSoftware.nl? Laat ze weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Op mijn desktop met 24" scherm, Windows 8.1 64 bit en via Opera 27.0 werkt alles perfect.
Nog niet getest met mijn Samsung smartphone.

Het zou handig zijn als we konden klikken op een nummer van de slideshow. Dan kunnen we er namelijk op ons eigen tempo doorheen bladeren. Soms is het zo dat het me niet lukt om een stuk te lezen, en dan meot ik weer tien seconden wachten.

Dat kan ook. Je kunt op 1, 2 en 3 klikken rechtsonder in de slideshow.

Vreemd, bij mij gebeurt er dan helemaal niets.

Heb je JavaScript uitgeschakeld in je browser? Of andere blockers in werking?

Ik weet niet waar ik kan zien of Java aan staat. Voor de rest gebruik ik alleen AdBlock.

Geachte redactie,
Wat is de meerwaarde t.o.v. geen slideshow, maar zoals in voorgaande periode een belangrijke c.q. interessante melding van een programma voor een x aantal dagen?

Het voordeel is dat je iets meer items onder de aandacht kunt brengen in dezelfde ruimte.

Het is maar hoe je het bekijkt; persoonlijk zie ik weinig voordeel. maar verder oké.

gratissoftwaresite met de slideshow is uiterst irritant op m'n tablet, het continu verspringen van de tekst is het probleem.. Gebruik Opera en Google Chrome, met beide browsers hetzelfde eufel.

Wat voor tablet heb je? En staand of liggend het verspringen?

Een ACER Iconia Tab 8 en het verspringen alleen met een liggend scherm. Op onze IPad 4 zie je het beeld ook verspringen, wel een stuk minder dan op de ACER, oorzaak, de ACER heeft een ander beeldverhouding.

@rr
Als het goed is zijn de verspringingen nu verholpen op iPad en andere tablets.

Helaas, gratissoftwaresite is nu met Opera onleesbaar geworden en met Google Chrome verpringt het beeld nog steeds. Ik kan op verzoek een schermafdruk plaatsen.

Het download menu staat nu standaard open geklapt en valt over de tekst van nieuwe items,op deze manier is gratis software site niet meer te lezen op m'n tablet.

hier het voorbeeld op m'n tablet:
http://imgur.com/8sLBYqW

Het bovenstaande voorbeeld is in Opera, het voorbeeld hier onder is in Google Chrome:
http://imgur.com/CHD6Bau

Heel vreemd. Verversen van de pagina of het legen van de browser cache in Chrome en Opera helpt niet?

Zojuist de cache gewist, het heeft niet geholpen :-(
voor mij heel vervelend, ik bezoek jullie site elke dag met m'n tablet

@rr
Heel merkwaardig. De lay-out is responsief, wat betekent dat al naar gelang de breedte van het scherm er 3 of 1 kolom is. Liggend zou je drie kolommen moeten zien en staand 1, vermoed ik. Wat is de resolutie van je Acer tablet? Op je iPad wordt alles wel goed weergegeven neem ik aan? Op iPad 2, iPad mini, Samsung Galaxy Tab 10 inch en Samsung Galaxy Tab 8 inch is de weergave helemaal correct hier, vandaar dat ik niet weet waar dit aan zou kunnen liggen. Zou je een berichtje naar ons willen sturen, zodat ik wat gerichter kan proberen te achterhalen wat er aan de hand is? http://www.gratissoftware...

bericht is gestuurd.

Bedankt, het probleem met de weergave is opgelost!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
s_anje