Lint-menu (ribbon uit Microsoft Office) aanzetten in LibreOffice

Sinds versie 5.3 heeft LibreOffice ook de - experimentele - mogelijkheid om een lint-menu (ribbon) dat lijkt op dat van Microsoft Office aan te zetten. Wil je dit lint-menu ook zodat LibreOffice meer op Microsoft Office lijkt, of wil je gewoon even zien hoe het eruit ziet? Zo zet je het lint-menu aan in LibreOffice.

1. Ga in LibreOffice naar menu Extra | Opties | LibreOffice - Geavanceerd en zet onder Optionele functies een vinkje bij Zet experimentele functies aan. Deze kunnen nog instabiel zijn waarschuwt LibreOffice. Klik vervolgens OK en herstart LibreOffice als daarom gevraagd wordt.

2. Ga nu naar het menu Beeld | Werkbalk-layout en zet een vinkje bij Notebookbalk.

Hierna zie je het lint-menu/ribbon, dat blijkbaar Notebookbalk genoemd wordt, verschijnen in LibreOffice (klik op de afbeelding voor groter):

Wees gewaarschuwd: de notebookbalk, of het lintmenu, is nog experimenteel - en incompleet hadden wij de indruk - en kan voor instabiliteit (crashes) of vertragingen zorgen meldt LibreOffice!

Het is leuk om even uit te proberen en te zien hoe LibreOffice er in MS Office stijl uitziet, maar misschien nog niet geschikt voor dagelijks gebruik. Als het aanspreekt bij veel gebruikers zal LibreOffice deze optie vast verder doorontwikkelen.

Is het wat, dit lintmenu in LibreOffice, of juist blij dat LibreOffice een gewoon menu heeft?

Lees hier hoe je het standaardthema (icoontjes op de werkbalk) in LibreOffice kunt veranderen in een moderner thema

Deel dit artikel: 

Reacties

bedankt voor de oplossing.
ik had eerst het vinkje weggehaald, toen was "werkbalk-layout niet meer zichtbaar.

heel leuk de nieuwe werkbalk MAAR hoe krijg ik de ouwe terug.
ik ben nu verplicht om er mee te werken.

wie weet de oplossing? bedankt .

Weer terug naar Standaardbalken: in Writer. 1. Klik linksboven in de Notebookbalk op menu Bestand. 2. Klik daarna op Menubalk. 3. Klik in de Menubalk op Beeld. 4. Klik nu op Werkbalk-layout op Standaard. Alles is nu weer bij het oude. Klik eventueel - om crashes in LO te voorkomen op menu Extra > Opties > Geavanceerd, haal het vinkje weer weg bij Experimentele functies en start LO opnieuw op.
Succes.

Naast 'Bestand' staat een icon en klik daar op en activeer 'Menubalk'. Daarna kun je dan de omgekeerde beweging doen en terug op standaard zetten.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederla_d