Microsoft toont popup advertenties vanuit de Windows 10 taakbalk: hoe zet je ze uit?

Lees hier hoe je alle reclame in Windows 10 kunt uitschakelen

Behalve in het vergrendelingsscherm blijkt Microsoft nu ook vanuit de taakbalk  van Windows 10 advertenties en promotionele boodschappen te tonen. Dit heten dan 'tips en suggesties' maar het zijn gewoon reclame-boodschappen voor onder andere Microsoft-producten.

PC World meldt dat in Amerika popup advertenties verschijnen vanuit het icoontje van browser Edge in de Windows taakbalk. Deze popups bieden potentiële Edge-gebruikers beloningen via promotieprogramma Microsoft Rewards in het vooruitzicht als ze surfen met Microsofts nieuwe browser. Eerder al toonde Microsoft hier 'mededelingen' dat het batterijverbruik van Edge beter zou zijn dan van Google Chrome.

Hoe zet je advertenties in Windows 10 uit?

Ga naar Instellingen | Systeem | Meldingen en acties en zet Tips en suggesties voor Windows weergeven op uit.

Deel dit artikel: 

Reacties

Zoals altijd gratis bestaat niet en zal nooit bestaan.

Tips en suggesties voor Windows weergeven staat aan en nog nooit een advertentie gezien.

Bij mij ook, maar toch wil ik niet meemaken dat ik die irritante onzin (reclame) nu ook al moet aanschouwen in Windows zelf, dus ik heb het direct uitgezet.

Beetje vreemd, je hebt geen last van deze service, je weet niet precies wat Microsoft hiermee gaat doen in de toekomst,maar je hebt het bij voorbaat het al uitgezet.

Juist omdat ik niet weet wat voor louche praktijken Microsoft in de toekomst gaat uithalen en ik er nu nog geen probleem mee heb, heb ik het uitgezet.
Er is een spreekwoord dat zegt, Beter voorkomen dan genezen.
En ik haat (vervelende) verrassingen, en al zeker reclame.

Ik heb nergens last van en ben best blij met w 10.
Heb bij instellingen alles uit staan, behalve de realtime beveiliging en gebruik geen Edge maar nog steeds IE of Chrome of Firefox

Geheel met U eens J Spierings. Echt ergelijk, al die "boodschappen" uit Windows. Ze willen al je software "aanpassen". Niets is meer goed van de juist werkende software op je EIGEN systeem. Elke keer zou je niet de : juiste versie hebben van Office etc, etc.

Wat mij opvalt bij Windows, het word steeds gekker. Dit is toch niet leuk meer, telkens weer wat ander wat irriteert, dit is ongepast. Blij dat ik weg ben, en ben overgegaan naar Linux.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenr_jk