Top 5 van verkochte pc's wereldwijd: nummer 1 is...

Onderzoeksbureaus Gartner en IDC hebben net de cijfers van de schattingen van de pc-verkopen in het tweede kwartaal van 2016 gepubliceerd. Algemene trend is dat de computerverkopen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015 met ongeveer 5% gedaald zijn. Toch is dit een kleinere daling dan de 7,5% die IDC verwacht had.

Beide bureaus geven ook een top 5 van bestverkopende pc-boeren. Onder verkochte computers worden pc's, laptops en Macs verstaan. Tablets vallen hier niet onder.

Pc verkoop in tweede kwartaal 2016 wereldwijd (in miljoenen)

    IDC Gartner
1 Lenovo 13,20 13,19
2 HP 12,96 12,28
3 Dell 9,96 9,78
4 ASUS 4,51 4,55
5 Apple 4,42 4,41
  Andere fabrikanten 17,29 19,77

Lenovo is dus de best verkopende pc-fabrikant in het tweede kwartaal met ruim 13 miljoen computers wereldwijd. HP zit daar vlak achter met ruim 12 miljoen (IDC schat de verkopen iets hoger in dan Gartner). Dell is derde met bijna tien miljoen. En ASUS en Apple strijden om de vierde plek met ongeveer 4,5 miljoen verkochte computers. De resterende fabrikanten (waaronder Acer) verkoopt 17 (volgens IDC) of 19 miljoen (volgens Gartner) computers.

Onze vraag is:
Van welk merk is de laatste pc of laptop die je hebt aangeschaft?

En in de reacties horen we graag waarom je dat merk gekocht hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

razor is het beste

ben er helemaal mee eens het is een fijne game PC

Ontevreden over HP, kost te veel en gaat binnen garantie stuk. Vorige ook al. Wil geen Lenovo kopen, omdat de Murphy's law iets van Lenovo is. Wil ook geen Lenovo. Wat wil ik wel? Een computer die het lang uithoud.

Ik laat al jaren een PC samenstellen door Prima Systems uit Ter Aar. Niet te duur en volledig betrouwbaar en goede service. 3 jaar garantie en ook garantie, dus oplossing met gesloten beurs.

Ik heb een laptop van Asus waar ik heel tevreden over ben dus ook een desktop gekocht, K31DA, maar vind dit is helemaal niets moederbord is waarschijnlijk van een laptop, geheugenkaart is daar in ieder geval wel van. Je kan ook niets uitbreiden daar er niets op het moederbord kan zitten heel weinig USB poortjes op en hardwarematig heb ik het probleem dat ik dagelijks mijn netwerkkaart moet verwijderen en dan weer toevoegen om aan de snelheid te komen.

Ik heb Lenovo gekozen, puur omdat ik voor een bepaald bedrag de meest complete laptop zocht, waaruit ik kon kiezen. Werd uiteindelijk een Lenovo ideapad 300 met SSD schijf / 128 gigabyte opslag. 8 gigabyte intern geheugen, uitbreidbaar tot liefst 32 gigabyte! Intel Core i5, plus 17 inch LED scherm, voor iets meer dan 600 euro. (Exclusief kosten van uitgebreide verzekering, dat zij er natuurlijk hier apart bij vermeld!) Een zeer complete laptop die snel en perfect werkt!

Een HP ENVY Phoenix desktop met 32 GB geheugen, 125 GB SSD, 2 TB HD, Nvidia Gforce, Intel Core I7, Beats Audio enz...

Veel geld voor neergelegd, maar ik kon kiezen, er zelf een (laten) bouwen met minder geheugen en andere hardware voor een nog veel hogere prijs of deze kiezen van HP.
Heb hem binnen 10 dagen 2 jaar en ben er tot hiertoe zeer tevreden van.

ASUS. ik heb nog nooit zo'n goede laptop gehad. Hiervoor een Acer en HP gehad maar ASUS is het voor mij helemaal. Op de voetbalclub hebben we ook alles van ASUS en dat bevalt prima, vandaar zelf ook een ASUS aangeschaft en geen moment spijt, al 5 jaar top!

Asus zelfbouw. Asus moederbord en videokaart, Intel I5 4570, WD harde schijf, Kingston SD en 16 Gb Kingston geheugen, Coolermaster kast en Hyper 412S CPU koeler
Kan wat prijs/kwaliteit/geluid verhouding betreft geen enkel merk kastje tegen wedijveren.

Ik heb thuis eentje van Gigabyte staan via online besteld.

acer omdat zij een van de goedkoopste computers op de markt hebben

Opvallend dat Acer niet in de top 5 voorkomt.
Inderdaad goedkope en leuke computers, maar ik heb toch liever een betere kwaliteit.
Dit is niet om je af te zeiken hoor.

Medion: goed - niet te duur (maar service NUL)

Vreemd, ik gebruik al jaren Medion computers. Zelden een probleem, maar als er een probleem is, dan wordt het netjes opgelost zonder gezeur. Dat is niet alleen voor de computers maar ook voor "rand"apparatuur zoals magnetrons. Van zo'n laatstgenoemde kreeg ik een compleet nieuwe thuisgestuurd na het defecte apparaat (ruim 2 jaar oud) te hebben opgestuurd voor service. Nog nooit een nieuwe pc of laptop van Medion gekregen, omdat die (helaas!) niet kapot gaan maar gewoon trouw hun dienst blijven doen. De negen jaar oude PENTIUM D en de laptop P8610 willen maar niet de geest geven. Dus voor hun computers geen service nodig, die zijn zo goed, dat dat niet nodig is.

Intel Nuc (mini-pc)

Medion is van Lenovo, dus die mogen worden samengeteld.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fr_nkrijk