Panda Cloud Free weer foutloos in real-world protection test (oktober 2013)

De beveiligingsonderzoekers van AV Comparatives testen bijna elke maand de real-world protection van virusscanners. Dus: hoe goed beschermen anti-virus programma's ons in het dagelijkse leven als we op internet surfen en mail bekijken?

Daarvoor zoekt AV Comparatives op het web naar schadelijke sites en e-mails die malware op je pc proberen te zetten. Dit zijn actuele, reële dreigingen die je kunt tegenkomen. Vandaag zijn de testresultaten van oktober bekendgemaakt.

Vorige maand gebruikte AV Comparatives voor de test 527 schadelijke sites die malware aanboden via drive-by downloads. De computers die getest werden waren bijgewerkt met de laatste updates voor Windows en software van derde partijen (zoals Flash en Java). Gekeken werd hoeveel van deze 527 dreigingen tegengehouden werden door de virusscanners.


Bron: AV Comparatives

Bovenstaande grafiek (klik voor groter) laat de resultaten zien. Het gratis Panda Cloud Free Antivirus en TrendMicro waren, net als vorige maand, wederom foutloos bij het onderscheppen van de malware. Ook Kaspersky blokkeerde alle dreigingen.

Ze werden op de voet gevolgd door ESET, Emsisoft en (de betaalde variant van) Avira die één schadelijk exemplaar doorlieten (rood) of de gebruiker vroegen of deze mogelijke bedreiging geblokkeerd moest worden of niet (geel). Bitdefender, avast! Free Antivirus, Sophos, F-Secure en McAfee lieten allemaal minder dan 1 procent van de malware door.

AVG en Qihoo misten 2 tot 3% van de virussen en Kingsoft deed het ronduit slecht met bijna 9% missers. En dat is zelfs minder goed dan de baseline bescherming, bestaande uit een volledig gepatchte Windows 7 met Microsoft Security Essentials (MSE) als virusscanner. MSE haalde een score van 92,2%, wat betekent dat zo'n veertig virussen niet gestopt werden.

Let wel op dat deze test ervan uitgaat dat alle software op je pc (en vooral Java, Flash, Adobe Reader, andere browser-plugins en browsers) geheel up-to-date zijn! Als je verouderde versies van deze applicaties hebt dan wordt de kans veel groter dat je getroffen wordt door malware.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden.
Je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken.

Deel dit artikel: 

Reacties

Panda Cloud free ook weer de beste Gratis in AV test op een XP machine
http://www.av-test.org/en...
https://www.security.nl/p...

Ik heb het er net afgehaald. Ik kon geen images meer saven. Panda zag alles als virus aan...zeer vreemd....:(

Zal eerst even een kijkje nemen of er meer mensen last van hebben.

Panda Cloud werkt goed maar vertraagde mn netbook enorm. Om die reden geprobeerd te verwijderen hetgwen niet lukt. Iemand tips?

Met de Panda uninstaller moet dit lukken
http://www.pandasecurity....

Succes

Eerst op het icoontje in je taakbalk met de rechtermuistoets klikken en exit aanklikken. Dus het programma stopppen. Verwijderen met revotuner of geek uninstaller.

Hoe doet Zonelab Anti Virus het?

What about Immunet.30 ?
Gelijkwaardig aan Panda ?

Ik heb ook Panda, werkt geweldig en gebruikt bijna geen geheugen.

Happy Panda Cloud gebruiker ;)

Dat geldt ook voor mij! ;-)

Ik heb panda op m`n pc en het bevalt me prima.:D

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitslan_