Opera Sync wachtwoordsysteem gekraakt - verander je wachtwoorden

Opera heeft bekendgemaakt dat vorige week het Opera Sync systeem - om wachtwoorden en inloggegevens in Opera op verschillende apparaten te synchroniseren - gekraakt is door hackers. Hoewel de aanval snel ontdekt en geblokkeerd is zouden hierbij gegevens van Opera Sync gebruikers buitgemaakt zijn.

Opera meldt dat wachtwoorden versleuteld worden opgeslagen in Sync, maar adviseert toch om je Opera Sync wachtwoord én je wachtwoorden voor andere websites te veranderen. Dus als je Opera Sync (Synchronisatie, te vinden onder Voorkeuren | Browser) gebruikt kun je hier je wachtwoord voor je Opera account opnieuw instellen. Omdat klaarblijkelijk ook de kans bestaat dat opgeslagen wachtwoorden voor andere websites gecompromitteerd zijn, is het volgens Opera raadzaam deze eveneens te wijzigen.

De Opera Sync functionaliteit wordt volgens Opera maar door een half procent van de mensen die de Opera browser hebben gebruikt. Als je Sync, of Synchronisatie in het Nederlands, niet gebruikt is er dus niks aan de hand en hoef je niks te doen.

Gebruik jij Opera Sync in Opera? En heb jij je wachtwoorden gewijzigd? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik Opera Sync en heb al een week geleden m'n wachtwoord gewijzigd. Kreeg n.l.een mail van Opera i.v.m. de hack.

Heb je ook je wachtwoorden voor andere sites gewijzigd? Opera adviseert dat wel, maar als alles versleuteld is is dat misschien niet nodig? Beetje raadselachtig.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeela_d