Opera wordt misschien verkocht

De Noorse browsermaker Opera zet zichzelf misschien in de verkoop, meldt Reuters. De omzet en winst vielen tegen de afgelopen kwartalen en er schijnt interesse te zijn van verschillende derde partijen voor Opera. De Noren gaan daarom dit jaar onderzoeken of zo'n verkoop wenselijk is.

Mocht Opera verkocht worden aan een grote partij (Facebook wellicht?) dan blijven er geen grote, onafhankelijke browser-makers meer over buiten Mozilla met zijn Firefox-browser. Edge/Internet Explorer (Microsoft), Chrome (Google) en Safari (Apple) zijn immers allemaal browsers die meegeleverd worden met het besturingssysteem van de betreffende software-producenten.

Namen van belangstellenden zijn niet bekend, dus onze bovenstaande aanname is puur speculatie, maar toch...

Wat zou jij ervan vinden als Opera overgenomen wordt door een ander bedrijf? En welk bedrijf verwacht jij dat interesse heeft in Opera? Geef je mening en speculaties in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

aandeelhouders van Opera akkoord met verkoop voor 1,2 miljard US-dollar aan Chinees consortium van o.a. Kunlun en Qihoo
http://www.ghacks.net/201...

gratis software te koop, consortium of Chinese Internet companies, among them Kunlun and Qihoo 360, plan to acquire Norwegian company Opera Software in a buyout valued at $1.2 billion US Dollars, http://www.ghacks.net/201... , leuk bedrag voor freeware

Gezien mijn huidige ervaring (nu opnieuw gedownload en beoordeeld), is Opera sterk verbeterd. Geen tierelantijnen, een recht voor z'n raap browser. Een stevig fundament. In het verleden absoluut geen fan van deze browser. Dus volgens mij zijn ze op de goede weg en misschien moeten ze verkoop nog maar even uitstellen. Ik vind het nu een aanrader.

Dat is wat ik bedoel, sinds versie 22 is Opera er terug op vooruitgegaan en elke nieuwe versie wordt hij terug beter, zeker een aanrader.

Ik heeft hem al jaren maar naar deze update is die werkelijk supersnel. Doorgaan zo.

Heb het gisteren ook al gelezen op Tweakers en ik hoop dat ze niet verkopen.
Zeker niet aan Facebook of andere super-commerciële bedrijven die ik hier nu niet allemaal ga opnoemen.
Ik begrijp natuurlijk wel dat een bedrijf winst moet maken om te overleven, en als de mogelijkheid er zou zijn dan zou ik ook niet twijfelen.

Maar het is nog altijd hoop dat ze het niet doen, aangezien er in het verleden ook al sprake was geweest om Opera misschien te verkopen.
Moest het nu toch het geval zijn en ze verkopen het aan een bedrijf dat me niet aanstaat dan kan het zijn dat ik naar Vivaldi of een andere goede kloon van Opera overstap.

Veel browsers worden met het open source programma chromium verbeterd en aangevuld met extra opties, maar de motor blijft de zelfde, dus het lijkt me moelijk om de gratis browser Opera te verkopen. Maar ja de wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus wie weet!

Opera is Chromium met een ander jasje; hoe kan men geld verdienen met een gratis browser?

RR, weet jij wat je browser van je weet ? Funcioneel gebruik van je gegevens is marketing, zo ook ook met add-ons en openstaande apps

Misschien weet Opera best wel veel van mij, ik merk er alleen niets van.

Dames en heren! Niet vergeten, nogmaals, dat er MISSCHIEN (!) sprake is van verkoop!
Het zou jammer zijn als Opera zou verdwijnen, maar dan resteren nog genoeg andere browsers. Het is en blijft allemaal gratis. Eventuele verkoop is gewoon, lijkt mij ook bij geval, een slimme zet van die Noren. Ik moet verkoop eerst nog zien hoor!

Je moet ook zakelijk kunnen bekijken. Eten of gegeten worden, of je productie naar Oostblok of Aziatische landen verplaatsen, fuseren of laten ´´opkopen´´. Het zijn allemaal strategische zetten. Die verschuivingen vinden ook in deze business plaats.

Ik vind die Opera browser heel erg goed en vooral de laatste tijd leken ze zich behoorlijk terug te knokken, vanaf de recente uitgave. Maar ja... de feiten van het goed functioneren van Opera vertalen zich niet alleen in technische zin, thans, maar ook in de cijfertjes. En helaas, dat is ook waarheid, loopt het niet lekker bij ze!

De browsermarkt zit vol en de concurrentie is enorm hard! Zie je dan maar het hoofd koel te houden. Nou; DAT kunnen die Scandinaviër wel! Dus ze weten precies wat ze doen, mocht het over zijn. Ze zijn een vrij kleine speler op de markt, lijkt mij zo, dus moet je het hebben van innovatie. En juist DAT ging de laatste tijd heel goed!

Maar als het budget, blijkbaar, beperkter is als bij groot giganten als Mozilla of Google Chrome om door te knokken, tja; dan zul je je als bedrijf, stel ik mij zo voor, eens achter de oren moeten krabben wat je vervolgens wil en koers bepalen...

leuk onderwerp, gaan we t ook nog over "Google wordt Alphabet hebben" ? gewoon een kwestie van geld voor Opera, een kwartaalomzet van 135miljoen en ebita van 27 miljoen, menig bedrijf haalt die verhouding niet dus dat wordt cashen voor die Noren; nu in de etalage en afgelopen zaterdag nog bekend gemaakt dat ze Bemobi hadden gekocht http://www.prnewswire.com... ; onderling lagen ze elkaar ook niet meer wat leidde naar de browser Vivaldi van de weglopers bij Opera

Volgens mij is het ebitda, winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en afwaarderingen. Vooral de laatste twee zijn hier van toepassing op Opera.

Win10 , 1 letter verschil en je mist gelijk de bedoeling van mijn RE

Jij mist mijn sarcastisch bedoelde opmerking of je kent het verschil niet tussen ebita en ebitda.

Aanvulling: Opera heb ik altijd als een zeer plezierige browser ervaren en nu helemaal met die opgevoerde snelheid. Maar er zijn altijd mensen met een negatieve mening. Dat mag! Ik herken mij niet in de negatieve ervaring, zoals geschetst door de heer (of mevrouw?) ´´Opera exit. Ik zou het erg jammer vinden als deze Noorse browser sneuvelt.

Ik heb Opera meer dan 10 jaar gebruikt, tot ze hun ziel hebben verkocht aan Google en ik zelf niet meer de zoekmachine van mijn keuze kon instellen maar gedwongen werd die Google shit te gebruiken. Toen heeft Opera voor mij afgedaan, daarna is het alleen maar neerwaarts gegaan met deze eens zo geweldig mooie browser. Het is geen schim meer van wat het ooit was. Ik vraag mij af wie deze uitgerangeerde browser nog zou willen kopen. Ik geef er geen cent meer voor.

opera is in alle opzichten de beste browser, en vooral de snelste.

Opmerkelijk nieuws! Je zou cynisch kunnen denken, dat Google er interesse in zou kunnen hebben? 1 Blok terug opperde een schrijver al, dat hij Opera op Google Chrome vond lijken. Dus wellicht dat Google Chrome interesse heeft?

Maar Mozilla zou ook kunnen? Ach; het is allemaal erg speculatief. We moeten wel in acht nemen, dat de verkoop MISSCHIEN aan de orde kan zijn. Wat ik wel weet, is dat de concurrentie op de browsermarkt moordend is! Windows 10 heeft binnen zijn eigen besturing een volledig nieuwe browser van Microsoft geïntegreerd.

De opvolger van Internet Explorer. Opera kan maar met moeite in de pas mee blijven lopen. De Noren hebben het zwaar tegen al dat Amerikaanse browser-geweld en dominantie. Dus we zullen moeten wachten of de term misschien in DEFINITIEF omgezet zal wordt? De tijd zal het leren.

Deze zwanenzang is door mij al vaker aangekondigd, het doek gaat vallen in deze zwarte Opera. En er volgt geen applaus.
En hoezo onafhankelijke browsermaker, ze hadden hun ziel al verkocht aan Google.
Erger dan het al is kan het toch niet worden. Wie of deze browser evt. koopt vind ik
niet interessant, ik ga 'em toch nooit meer gebruiken.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit_rusland