Weer herstel: Windows 10 ook gratis voor testers Insider Preview die geen geldige licentie voor Windows 7 of 8.1 hebben - als ze tester blijven

Update 23 juni - Microsoft is weer van gedachten veranderd: XP- en Vista-gebruikers kunnen gratis Windows 10 krijgen, alleen blijven ze dan test-builds tot hun beschikking hebben en moeten ze tester blijven.

Update 21 juni - Microsoft verklaart, na berichten dit weekend in de media dat Windows 10 voor álle testers gratis zou zijn, dat toch niet alle gebruikers van de Windows 10 Insider Preview een gratis upgrade krijgen, zo meldt VentureBeat. Je moet wel een geldige licentie voor Windows 7 of 8.1 hebben. Dus Vista- en XP-gebruikers vissen hiermee toch weer achter het net en zullen Windows 10 officieel moeten kopen. De sluiproute via de Windows 10 Insider Preview wordt dus afgesloten. Onduidelijk is echter wel hoe streng Microsoft dit beleid zal handhaven.

Dit weekend heeft Microsoft sneaky een aantal regels toegevoegd aan zijn eerdere blogpost dat Windows 10 ook voor testers van de Insider Preview gratis zal zijn. Het hebben van een geldige Windows 7 of 8.1 licentie is nu toch een vereiste geworden en of Windows 10 Insider Preview builds geactiveerd blijven nadat ze zijn bijgewerkt naar de officiële uitgave blijft de vraag. Zo weet Microsoft na een ogenschijnlijk mooie mededeling eerder dit weekend weer verwarring te wekken. XP- en Vista-gebruikers zijn toch weer de klos, zo lijkt het. Of is het meer een juridisch rookgordijn? De tijd zal het moeten leren.

Microsoft heeft bevestigd dat een gratis upgrade niet alleen beschikbaar komt voor Windows 7 en 8.1 gebruikers. Ook testers van Windows 10, die meedoen aan het Insider programma, krijgen op 29 juli een gratis upgrade van hun Windows 10 Insider Preview naar de uiteindelijke officiële uitgave van Windows 10. Voor Windows XP en Vista gebruikers is dit dus een sluiproute om gratis aan Windows 10 te komen (want Vista-gebruikers krijgen geen rechtstreekse upgrade, zoals bij Windows 7 en 8.1).
 
Als je Windows 10 Insider Preview build 10130 (de laatste testuitgave) installeert op je pc en zorgt dat je met dezelfde Microsoft-account waarmee je geregistreerd bent als Insider ook inlogt bij Windows 10, dan krijg je vanaf 29 juli de gratis upgrade naar de officiële release van Windows 10 - mits je ook een geldige Windows 7 of 8.1 licentie hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

De Nederlandse overheid betaalt -as we speak- € 1,7 miljoen aan Microsoft (MS) voor de XP-patches op de ca. 5000 computers die nog op dit OS draaien. Wereldwijd zal deze activiteit MS enkele honderden miljoenen opleveren, waar de kosten van een handjevol programmeurs tegenover staan.

Het zou een koud kunstje zijn, deze patches ook aan de thuisgebruiker ter beschikking te stellen. Tenslotte is de rekening van het support al met een woekerwinst betaald. Van de voorspelde virale XP-uitbarsting na april 2014 is mij nog niets ter ore gekomen. Bangmakerij?

De wereld draait door en heeft MS haar Windows 10 gepresenteerd. De programma’s starten wat sneller op, de overige verschillen zijn marginaal, las ik in een review. Geen vermeldenswaardig nieuws dus.

Heeft W.10 je werkelijk wat te melden, of laat je je als een schaap leiden, zonder zelfdenkend kritisch vermogen? De eerder genoemde woekerwinst van 1,7 miljoen betaald uit gemeenschappelijke middelen had een betere besteding dan aan een monopolist kunnen vinden.

Over woekerwinsten gesproken : koop een mac of apple

Als je geen icoon in de taakbalk hebt staan moet je deze draad eens lezen. Werkte bij mij bij 2 laptops en bij een vriend van me ook, dus het is de moeite waard je hierin even te verdiepen http://answers.microsoft....

zijn met mijn kl*ten aan rammelen of wat micro

Je moet wel een geldige licentie voor Windows 7 of 8.1 hebben??????????????
icoon van win 10 is weg in taakbalk.///////////

Ik heb destijds een barslechte en trage laptop van Acer gekocht met Windows 7. Dat toestel is amper vooruit te branden.
Dan maar eens geprobeerd met verschillende Linuxversies. Ietsje verbetering, maar ik blijf Linux vooral ongebruiksvriendelijk vinden. Dus het was geen langdurige oplossing.

Eens getest met Windows 10. Wat een verademing. Er zitten nog wel wat foutjes in en Windows 10 is toch wat wennen. Het werkt weer wat anders dan Windows 7.

Maar er is een nu wel een grote verbetering qua snelheidswinst op met rotlaptop.
Mooi zo van Microsoft!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ostenrijk