Hoe verwijder ik Bing in Chrome en krijg ik Google bij het openen?

Vragensteller: 
Henri
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Nieuwe laptop W11

Heb nieuwe laptop. Chromebrowser gedownload en Google als zoekmachine ingesteld. Maar steeds als ik Crome opstart verschijnt op het eerste tabblad Bing als zoekmachine. Klik ik een tweede tabblad open dan verschijnt Google. Hoe verwijder ik Bing

Heb Bing al verwijderd bij 'zoekmachines' En Google als standaard zoekmachine ingesteld. Toch verschijnt op het eerste tabblad Bing ( https://www.bing.com/?PC=...) Terwijl op de andere tabbladen Google verschijnt.

Bing wil ik uiteraard verwijderen, niet meer zien dus.

Gaarne oplossing

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Hallo Henri ,

Als u op de Homeknop ( huisje ) klikt , krijgt u dan de zoekmachine Bing ?

Zo ja , Open Google Chrome > klik op de 3 puntjes > Instellingen > Vormgeving . onder Homeknop bekijken vink aan het tweede ( onder pagina nieuw tabblad > plaats de Url van Google , https://www.google.nl/

Alvast bedankt voor het meedenken Mickey. Als ik de Chrome-browser open krijg ik (Dus in de chrome-browser)een tabblad met Bing als zoekmachine. Als ik dan op het huisje klik krijg ik (in de chrome-browser) de Google zoekmachine. Dus deze vervangt dan de vorige (bing) zoekmachine. Heb onder vormgeving de Url van Google ingesteld. (heb jouw instructies gevolgd) Echter met geen resultaat. Ik wil dus van die Bing zoekmachine af. Bovendien vindt ik het vreemd dat zoiets überhaupt kan.

1 ) Heeft u bij opstarten : een specifieke pagina of reeks pagina`s openen aangevinkt , en dan de Url van Google toegevoegd ?

2 ) Bij zoekmachine : zoekmachine gebruikt in adresbalk > Google.nl

3 ) Zoekmachines en Site Search beheren : Google.nl de rest verwijderen .

Hallo Micky,
Het probleem blijft. Ik heb zelfs de Chrome-browser verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd. En tot mijn grote verbazing opende het Chrome-tabblad met zoekmachine BING (https://www.bing.com/?PC=...) zie kopie url. Als ik dan op het huisje klik verschijnt Google als zoekmachine. Terwijl bij zoekmachines Bing verwijderd is. Idem bij Zoekmachines en Site Search beheren. Het is 'n hardnekkig iets. Ik wil geen Edge en ook geen Bing.

Hoi Henri, Om te beginnen moet je via de drie puntjes rechtsboven naar instellingen gaan. Dan naar zoekmachine. Vervolgens zie je bij zoekmachine gebruikt in adresbalk Bing staan als het goed is. Klik in het vak en selecteer Google. Om Bing te verwijderen ga je eronder naar zoekmachines beheren en selecteer je achter Bing de puntjes, daar selecteer je verwijderen. Als Homepage kies je Pagina nieuw tablad en klaar is het. Dus Geen alternatieve pagina! Nu heb je overal Google. Wil je je Homepage opfleuren dan kun je thema s downloaden bij Thema op het vakje met het pijltje klikken, dan ga je naar de pagina om te downloaden.Ik hen bijvoorbeeld het thema sea cliffs.

Hallo Patrick, Dat stadium (Instellingen/zoekmachines enz.) ben ik al gepasseerd. Heb ik dus al allemaal gedaan. Maar helaas geen resultaat. Toch bedankt voor het meedenken. Ik heb zelfs de Chrome-browser verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd. En tot mijn grote verbazing opende het Chrome-tabblad met zoekmachine BING (https://www.bing.com/?PC=...) zie kopie url. Als ik dan op het huisje klik verschijnt Google als zoekmachine.

Hoi Henri, als ik u was zou ik je laptop controleren op adware met Malwarebytes adwcleaner. En scannen met malware bytes (de gratis versie) herscannen. Kijk dan of het probleem opgelost is.
Anders kan je ook nog de instellingen terugzetten naar de standaardwaarden in Chrome. Hiermee reset je alle instellingen. Dus je moet Malwarebytes Adwcleaner en Malwarebytes free downloaden en installeren om je PC te controleren op Adware en eventuele Malware in de eerste plaats. Let goed op dat je geen voorafgeinstalleerde software van bijvoorbeeld HP laat verwijderen door Adwarecleaner, die moet je dan uitvinken in de gevonden resultaten. Nou succes maar weer en ik hoop dat het lukt.

Patrick, bedankt voor jouw betrokkenheid en voor het meedenken. Ja ook dat van die Malware Adwcleaner heb ik ook gedaan, met echter (helaas) geen resultaat. Het is niet zo dat ik voor het eerst met een laptop/computer bezig ben. Heb best wel wat kennis op dit gebied. Echter zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt. Je installeert een browser en je stelt een zoekmachine in. Makkelijk zat. Maar het lijkt wel of Windows/Edge met zoekmachine Bing je blijven dwarszitten net zolang je toegeeft. Enfin ik zal blijven zoeken naar een oplossing en indien ik die vind laat ik het weten. Intussen gebruik ik Firefox. Ook een prima (misschien nog beter) Webbrowser. En ja met Google als zoeker!

Hoi Henry, ik heb het keer gehad dat ik in mijn browsers dezelfde extensie installeerde en al laatste bij Edge, toen ik die opende stond mijn download al klaar zonder gezocht te hebben? verder heb ik pas nog toen ik Firefox opende meegemaakt dat ik direct naar Bing.com werd geleid, ongevraagd? Dat geeft me sterk de overtuiging dat er meegekeken word.Ik hen Windows 10 nog en ken jouw probleem met Chrome niet maar wellicht is dat met Windows 11 eenvoudu=iger geworden? Om de zoekmachine te wijzigen bedoel ik. Zou zomaar kunnen.

Henri,

Kijk hier eens naar.

https://www.seniorweb.nl/...

                                                 OF

https://support.google.co...

Henri

Hallo Theoard, Dat stadium (Instellingen/zoekmachines enz. in Seniorweb En idem de supportpagina van Google) ben ik al gepasseerd. Heb ik dus al allemaal gedaan. Maar helaas geen resultaat. Toch bedankt voor het meedenken. Ik heb zelfs de Chrome-browser verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd. En tot mijn grote verbazing opende het Chrome-tabblad met zoekmachine BING (https://www.bing.com/?PC=...) zie kopie url. Als ik dan op het huisje klik verschijnt Google als zoekmachine.

Zover ik het kan zien aan je afbeelding start je op met als voorkeur de Bing.com pagina, heb je de start pagina wel op "nieuwe pagina" staan of het je dus de url van bing er in staan?
chrome://settings/onStartup
chrome://settings/appearance

Heb je bij onderstaande instellingen al gekeken of de startpagina als "nieuw tabblad" staat ingesteld? Want het lijkt er op dat je als tabblad bing.com hebt aan je afbeelding te zien

chrome://settings/appearance
chrome://settings/onStartup

Moet "nieuwe pagina" zijn natuurlijk.

heb je dit al geprobeerd?
https://www.pc-tips.info/...

Jippie!!!!!!!!!!!!! Probleem opgelost! Heb uiteindelijk de Chrome-webbrowser gereset. Oftewel:Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden. Tja uiteindelijk makkelijk zat. Maar hoe dan ook Ron59 en alle anderen bedankt voor het meedenken naar oplossingen. Opstartpagina met zoekmachine van Bing is verdwenen. Chromebrowser start nu op met Google zoek pagina!

Ben blij dat de instellingen terugzetten heeft geholpen. Kan soms simpel zijn maar daar moet je wel aan denken op dat moment. Maar blijft raar dat je zelfs bij opnieuw installeren het ook had. Maar dat zal dan wel een register dingetje zijn of dat toch niet alles verwijderd wordt bij de-installeren.

Reageer