Essentieel voor de zoekmachine DuckDuckgo?

Vragensteller: 
Ida
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Is de steeds terugkerende pop-up voor de extentie, Duck Duck Go Privacy Essentials in de zoekmachine echt nodig / essentieel ?
Tot nu toe heb ik de pop-up niet kunnen verwijderen, het blijft wat ik ook doe via de instellingen, of via wegklikken steeds opduiken, in de zoekmachine Duck Duck go. In Firefox heb ik allerlei extenties staat voor trackerblocking, versleuteling, enz.. Met andere woorden : Is Duck Duck Go Privacy Essentials, echt essentieel / of een aanrader ?? En zo niet, hoe krijg ik deze hardnekkige pop-up dan verwijderd ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Léon

Als deze pop-ups gegenereerd worden door DuckDuckGo: weg ermee. (Met DuckDuckGo dus).

Bedankt voor je reactie Léon. Ik was ook echt teleurgesteld in Duckduckgo dat ik deze pop-up met de extensie DuckDuckgo Privacy essentials niet kan verwijderen. Je moet toch zelf kunnen kiezen wat je wel en niet wilt instellen / installeren in je zoekmachine !! Over de extensie zelf kun je meer lezen via : https://addons.mozilla.or...
Ik hoop dat ik gauw een oplossing kan vinden en anders gaat het worden wat je schrijft en zoek ik een andere zoekmachine.

afbeelding van Léon

Goede alternatieven zijn: Startpage, Qwant, Brave en Searx.

Thanks Léon. Startpage was mijn tweede zoekmachine, gaat nu waarschijnlijk de standaard zoekmachine worden. Blijft zonde, de eerder genoemde actie van DuckDuckgo ! Jammer.

afbeelding van Léon

Hallo Ida,

Persoonlijk heb ik altijd iets tegen DuckDuckGo gehad, dus voor mij was de keuze nooit moeilijk.

Startpage is zelfs mijn startpagina in elke browser.

Vanaf dag 1 dat ik een computer had.

ik snap jouw probleem niet, ik heb nl. ook de Privacy Essentials geïnstalleerd (Firefox) maar heb helemaal geen last van pop-ups. Hoe dat zo komt weet ik niet .....

afbeelding van Léon

Volgens mij heeft Ida deze extensie juist niet geïnstalleerd.

Klopt helemaal, dit omdat ik al allerlei extenties in Firefox heb staan (zoals o.a. uBlock Origin, Ghostery, enz., etc.) voor trackerblocking, versleuteling e.d.. Als je er dus niet voor kiest om Duckduckgo Privacy Essentials te installeren, blijft deze pop-up bij iedere handeling die je doet op internet, opduiken. Ook via de instellingen van DuckDuckgo is dit niet te wijzigen.

afbeelding van redactie

Ik denk dat ik snap hoe het komt. Als je op de zoekpagina van DuckDuckGo bent dan krijg je die popup in principe eenmalig (of althans: niet elke keer) te zien.

Maar juist omdat je allerlei antitracking maatregelen hebt genomen kan de DuckDuckGo pagina niet onthouden (cookie plaatsen) dat je de popup al hebt gezien. En daardoor krijg je die elke keer weer opnieuw te zien.

Want bij ons verdween de popup bij de tweede keer zoeken. Tenzij we extra privacy maatregelen namen.

Maar goed, we zouden sowiewo Startpage aanbevelen boven DuckDuckGo. Startpage maakt gebruik van Google zoeken (maar dan geanonimiseerd en met privacy!) en DuckDuckGo gebruikt Bing van Microsoft - wat duidelijk een mindere zoekmachine is.

Hartelijk dank voor het meedenken allemaal, top dit weer ! Super blij (al vele jaren) met deze site en de hulp !!

Reageer