Edge werkt niet meer na update

Vragensteller: 
Frans
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Vanmorgen (3 sept 2022) werd op mijn Windows10-laptop Microsoft Edge geüpdatet van versie 104 naar 105, zo zag ik in het Configuratiescherm. Maar na deze update werkt Edge niet meer! Kan niet meer op Internet.Ook PDF-jes kan ik niet meer openen. Wat nu???

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Als je hier naar gaat zoeken, kom je meerdere error berichten hierover tegen.
Ook dat er nog geen oplossing is en dat vanzelf wel komt.
Of via aanpassingen terig naar 104.

Als een opmerking: zoals door sommigen in onze opmerkingen is gemeld, start de Edge 105 niet na de update. Er is momenteel geen oplossing. Maar we blijven aan de bal. Als je wilt, kun je de Edge Beta of Dev zo lang gebruiken. Als je de synchronisatie hebt geactiveerd, heeft de "nieuwe" Edge in korte tijd ook de wachtwoorden, favorieten, enz.

Variant 2 , die ik niet kan controleren, maar volgens de opmerkingen prima werkt. Zoals Patrik in onze opmerkingen schrijft, hoef je alleen maar naar regedit te gaan via Windows-toets + R en te zoeken naar MetricsReportingEnabled onder Bewerken -> Zoeken . Verwijder deze 1-2 items en de Edge zal opnieuw beginnen.
te vinden onder

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge
of.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge
Zoals DK2000 in de opmerkingen schrijft, is dit een oud beleid dat is vervangen. De vermelding zelf is echter niet uit het register verwijderd. Dit resulteerde in een aanrijding en de Edge startte niet meer.

https://www-deskmodder-de...

Ik zie dat het hier ook geupdate is naar 105, maar hier werkt alles nog hetzelfde.
Kan op internet of een PDF openen.
Heel merkwaardig weer.

Nieuwsgierig als ik ben even op de info pagina van Edge gekeken en dat wordt afgestraft met een onmiddellijke start van de niet te stoppen update. Resultaat tot mijn verbazing een veel sneller opstartende Edge....

Het is dus verstandig om een 2e browser te hebben, bijvoorbeeld Firefox, zodat je altijd verder kunt gaan.

We zijn nu (4 september) 24 uur verder en Microsoft heeft voor Edge nog geen nieuwe update op mijn laptop geïnstalleerd, dus ik kan Internet nog niet op. Uw goede advies opgevolgd (dank!) en Firefox er naast geïnstalleerd, zodat ik nu wel kan internetten!!! Nog even gewacht met Firefox als standaardbrowser in te stellen (geef Microsoft nog een paar dagen....).

Vond dit op internet bij microsoft:
Zorg ervoor dat uw browser is afgesloten en of u beheerdersrechten op uw apparaat hebt. Als er meerdere gebruikers op uw apparaat zijn aangemeld, zorg er dan voor dat Microsoft Edge voor alle gebruikers is afgesloten.

Ga naar Start > Instellingen > Apps > Apps en functies.

Selecteer Microsoft Edge in de lijst met apps en selecteer vervolgens Wijzigen. Als de opdracht Wijzigen niet beschikbaar is, is het waarschijnlijk dat uw organisatie Microsoft Edge heeft geïnstalleerd en deze voor u beheert. Neem contact op met de systeembeheerder voor hulp.

Als u wordt gevraagd Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aanbrengt op uw apparaat?, selecteert u Ja.

Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet en selecteer Herstellen. Uw browsergegevens en -instellingen mogen niet worden beïnvloed door het herstellen.

Gedaan wat u adviseerde, maar na het "Herstellen" werd (nog) geen nieuwe update geïnstalleerd.
Ik kan met Edge dus nog niet internetten - wacht nog een paar dagen: heb nu Firefox als alternatief!

Je kunt Brave ook vanuit de Microsoft store downloaden en gebruiken. Bij mij werkt Edge trouwens gewoon na de update dus het verschilt per systeem blijkbaar.Een oplossing komt vast vanzelf wel middels een nieuwe update mocht Edgen niet goed werken. Je kunt ook de Betaversie via Brave of Firefox downloaden. Je hoeft niet zonder browser te zitten.

hallo Frans ,

Lees hier de oplossing , zie deze link .

https://answers.microsoft...

afbeelding van redactie

We hebben er een stukje met een peiling aan gewijd:
https://www.gratissoftwar...

Hallo Frans ,

Nieuwe versie Edge 105.0.1343.33

Edge gewoon opnieuw installeren vanuit de microsoft store.
Dan is alles opgelost, overschrijft de huidige versie alle fouten worden automatisch verwijderd.

Op 16-10-2022 is met update 106.0.1370.47 de fout weer hersteld in Microsoft Edge: hij doet weer wat hij moet doen! Nu houden zo, Microsoft, anders blijf ik bij Firefox....!

Reageer