Thunderbird berichten overzetten?

Vragensteller: 
JD2
Windows
Toelichting op vraag: 

na de overgang van XS4all naar KPN kreeg ik op mijn laptop enkele problemen met mijn email. Bij contact met de info balie werd mij aangeraden om mijn pop3 account van XS4all om te zetten naar IMAP. Zo gezegd zo gedaan, maar zonder resultaat. Later kwam ik erachter dat ws. door deze omzetting mijn ontvangen emailberichten uit Postvak IN van vóór de datum van omzetting allemaal verdwenen waren. Alle overige mappen (bv. Verzonden en Prullenbak) zijn niet aangetast, evenmin als de door filters naar andere mappen verplaatste berichten.
In de eerste plaats natuurlijk, hoe heeft dit kunnen gebeuren?
Op een oude laptop, met nog steeds een pop3-account, heb ik alle emailberichten in de loop der tijd ook steeds bij wijze van backup opgehaald en nog steeds bewaard.
Vraag 2 is nu hoe kan ik die berichten uit Postvak IN overzetten naar mijn eerste laptop?
NB 1: het gaat dus niet om het overzetten van een compleet profiel met alle mappen, maar om alleen de inhoud van Postvak IN; anders ben ik nl. alle berichten uit oa. Verzonden en Prullenbak op de eerste laptop kwijt, want die staan immers niet op mijn oude laptop.

Ter info: beide laptops draaien sinds kort op Thunderbird 102 (de eerst dus met een IMAP, en de oude met pop3 account.
JD2

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

ik heb geen reactie mogen ontvangen op mijn vraag. Mag ik daar uit afleiden dat het niet mogelijk is om alleen de in houd van de Inbox over te zetten naar een andere pc?

Tik eens Thunderbird in, in het "zoekterm" vakje op deze pc hulp afdeling.
Ik kom een aantal vragen en oplossingen tegen die erg op jou vraag lijken.
Dus misschien kan je daar al de oplossing bij vinden.

Bert, dank voor je reactie. Ik heb zo de diverse berichten wat beter bekeken, en constateer dat die eigenlijk allemaal over het overzetten van profielen gaan. Ook is mij wat duidelijker geworden wat het verschil is tussen pop3 en imap. En daar zit denk ik nu de oorzaak van mijn probleem.
Bij het oorspronkelijke pop3-account was de instelling dat berichten na 30 dagen van de server verwijderd zouden worden. Bij de overgang naar Imap stonden er dus alleen de berichten van de laatste 30 dagen op de server, en daarmee is de (Imap) Inbox IN dus kennelijk gesynchroniseerd, met als gevolg dat alle oudere berichten verdwenen zijn .....
Met veel dank aan het KPN-advies dat én mijn eerste probleemn niet oploste, én mij dus zonder waarschuwing vooraf ongewild 'verloste' van oudere berichten. Tja, wat een advies ......
Op de oude laptop zet ik mijn pop3-account dus maar niet om naar imap ....

afbeelding van Albert

Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat als je POP hebt ingesteld de berichten alleen in de Postvak IN daaronder valllen.
Wat is er gebeurd met berichten die je opgeslagen hebt in de mappen ?
Als die bewaard gebleven zijn zou je alles van Postvak In naar een map kunnen zetten, alles overzetten naar Imap en dan de berichten weer in Postvak In zetten.

Je kunt natuurlijk ook een lokale map maken en daar je te bewaren berichten inzetten. Deze dan in je profielen overzetten zoals Ed W aangeeft.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Albert, klopt alleen Postvak In is de dupe geworden. Ik ga het nu proberen volgens laatste oplossing Ed W.

Door de profielmappen te kopiëren kan je de Inbox naar een andere pc overzetten. De profielmappen vind je door in de Verkenneropties verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken en dan kijken bij C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Thunderbird\ en bij  C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Local\Thunderbird\
Waarbij Gebruikersnaam uiteraard de naam van het account is.

Ach ja, het gaat om alleen de inbox. Dan kan je C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Thunderbird\profiles\profilenaam\mail\pop3.providernaam\   Inbox + Inbox.msf naar je andere computer kopiëren.
Ik zou wel eerst het gehele profiel backuppen voordat je hier iets in verandert. Maar dat spreekt vanzelf.

Ed, dank. Ik heb de betreffende bestanden inmiddels gevonden en ga het één dezer dagen rustig uitproberen, met natuurlijk eerst de nodige backups vooraf .....

Reageer