Google wachtwoord steeds opnieuw (blijf niet ingelogd bij Google account)

Vragensteller: 
OmeSjaak
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10, 11
Toelichting op vraag: 

Hebben meer mensen de laatste maand problemen met het ingelogd blijven in je google account in de browser (Chrome of Iron e.d.).
Vroeger bleef je ingelogd, maar de laatste tijd moet je iedere keer weer opnieuw inloggen. Emailadres en wachtwoord worden ook niet meer onthouden. Op alle computers en Windows-versies 10 en 11 en ook bij andere mensen thuis zie ik dat. 2 staps-beveiliging aan of uit maakt volgens mij geen verschil.
Kent u dat probleem ook? Heeft iemand een werkende oplossing om ingelogd te blijven?

Heb wel ontdekt dat als je accounts.google.com handmatig toevoegt in de browser->instellingen->wachtwoorden je niet meer alles hoeft in te typen, maar je moet nog wel telkens het inlogproces doorlopen.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Albert

Miischien schoont je browser de koekjes wachtwoorden op en moet je daardoor opnieuw inloggen.
Kijk eens bij je browser instellingen

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Met Firefox ondervind ik geen problemen: blijf gewoon ingelogd. Misschien een Chrome(kloon) kwestie?

Ik gebruik Firefox maar ik moet ook telkens opnieuw inloggen. Vervelend als je drie accounts beheert

Kijk eens of bij Instellingen -->Privacy en beveiliging  "Cookies en websitegegevens verwijderen zodra Firefox wordt gesloten" is uitgevinkt.

Wachtwoord en login op laten slaan in Google, als ook instellen dat er automatisch ingevuld wordt. (Dit zijn de standaard instellingen van Google Chrome)

Waarschijnlijk staat dat allemaal momenteel uitgeschakeld waardoor deze gegevens niet onthouden worden, als ook niet automatisch aangemeld wordt.

Ik werk zelf ook met Google, maar nergens last van.
Blijf ook standaard aangemeld.

U kunt proberen de instellingen terug te zetten naar de standaard waarden. Wellicht is daarmee het probleem verholpen.

Alles staat goed ingesteld. Heb het probleem op alle PC's, met alle Google accounts, ook bij andere mensen thuis en met diverse browsers, dus een toevallig verkeerd ingestelde browser lijkt mij onwaarschijnlijk. En hoe zou je het wachtwoord van Google moeten opslaan in Google? Je hebt eerst toegang tot deze in Google opgeslagen wachtwoorden als je ingelogd bent in Google... Dat is een vicieuze cirkel. Nee, het lijkt er op dat er enkele versies geleden iets veranderd is in Chrome of in Google. Ja, de 2 staps-verificatie is in mei voor bepaalde programmas verplicht geworden... Maar tot dusver heb ik daar geen verband mee gevonden.

Als aanvulling nog:

Windows (10/11) kan ook uitgesloten worden gezien u het probleem op "alle computers" ervaart.

Wat de synchronisatie betreft:
gebuikt u in uw browsers bepaalde extra aanvullingen zoals extensies ?
Deze worden ook gesynchroniseerd zodra u in wil loggen met uw Google account
Het zou ook nog aan bepaalde extensies (of diens instellingen) kunnen liggen.

Daarmee kunt u weer wat extra uitsluiten door eerst alle extensies tijdelijk uit te schakelen, zodat deze extensies (en diens instellingen) niet meegenomen worden tijdens synchroniseren zodra u met uw Google account in welke browser dan ook en op welke computer dan ook in wil loggen.

Is hiermee het probleem nog steeds niet opgelost ?
Dan weet u op dat moment in ieder geval zeker dat het geen probleem is betreffende extensies, en blijft uw online account omgeving van Google met diens synchronisatie instellingen over als "mogelijke" boosdoener

En hoe zou je het wachtwoord van Google moeten opslaan in Google? Daar moet staan Google Chrome, Uslaat het niet op bij Google maar in de wachtwoordbeheerder van Chrome. Het zou kunnen zijn dat er niet is gereageerd op een Google bericht en dat eerst het account geverifieerd moet worden. Ik zag een dergelijk bericht ook verschijnen, maar omdat ik niets meer met het Google account doe heb ik er niet op gereageerd en heb er ook geen last van.

Als er iets veranderd zou zijn in Google zou iedereen daar hetzelfde probleem moeten ondervinden.
Dat is dus niet het geval.

Gebruik je bijvoorbeeld een VPN, dan kan het ook zijn dat je opnieuw in moet loggen, gezien er vanaf een andere locatie ingelogd wordt.

Hoe dan ook,het zit dus niet in een verandering in Google.

wat ik meestal doe als zaken zeker zijn, is uitsluiten:

"Alles staat goed ingesteld. Heb het probleem op alle PC's, met alle Google accounts"

Gezien alles goed staat ingesteld en daarmee het probleem niet verholpen is, zijn de instellingen uitgesloten.
Google zelf is ook uitgesloten (zie mijn voorgaande antwoord waarom Google zelf is uitgesloten)

"ook bij andere mensen thuis en met diverse browsers"

Betreft het hier uw eigen account bij anderen thuis ?

"En het komt in alle browsers voor"

Daarmee bevestigd u zelf ook al direct dat het niet aan Google ligt of de instellingen in de webbrowser.
Dan blijven er weinig zaken over, mooi ;-)

Waar ik dan aan denk is het volgende:
Gezien het in alle browsers voorkomt en op alle computers, moet de oorzaak in uw Google account online, en dus in uw account omgeving te vinden zijn.
Daarmee bedoel ik dat waarschijnlijk al uw (verkeerde) instellingen "gesynchroniseerd" worden zodra u met uw Google account in welke browser dan ook en op welke computer dan ook overal hetzelfde probleem ervaart, zodra u in wil loggen.
Logischerwijs heeft het probleem dan met synchronisatie van uw Google instellingen te maken, wat bovenstaande heel goed bevestigd.

Het advies is dan ook om uw online Google account te raadplegen op synchronisatie instellingen.

Uitstekende analyse!

dank u :-)

En waar vind je synchronisatie instellingen in Google account? Er is wel een synchronisatie in de browserw en die staan UIT.

"ook bij andere mensen thuis en met diverse browsers"
Met die persoon zijn account. Dat was de eerste keer dat ik het probleem zag en niet kon oplossen.
Later kreeg ik het ook op mijn eigen PC's.

"Als er iets veranderd zou zijn in Google zou iedereen daar hetzelfde probleem moeten ondervinden."
Niet per se. Van google en Gmail is bekend dat wijzigingen soms niet collectief maar per groep gebruikers worden doorgevoerd.

"Er is wel een synchronisatie in de browserw en die staan UIT."

ja, dus je wachtwoorden en inlog gegevens worden hiermee niet gesynchroniseerd, waardoor je overal opnieuw moet inloggen

3 stipjes rechtsboven
dan instellingen
dan synchronisatie en Google services
daar kan je onder andere wat schuifjes aan/uit zetten zoals inloggen
boven in beeld nog meer opties waaronder "beheren wat je synchroniseert" met diverse schuifjes instelbaar waaronder wachtwoorden

links in de werkbalk ook nog diverse opties waaronder "automatisch invullen"
vervolgens "wachtwoorden"
zet daar dan het schuifje op "aan" zodat google je aanbiedt om wachtwoorden op te slaan als ook daar een schuifje voor "automatisch inloggen"

daaronder staan je wachtwoorden en kan je jouw google account onder andere controleren of wijzigen
om een wachtwoord in te zien klik je op het oog icoontje en vul dan je windows pin of wachtwoord in afhankelijk wat je hebt ingesteld.

maar omdat je niet weet waar al deze synchronisatie instellingen te vinden zijn, vraag ik mij wel af of wel alles goed ingesteld staat, maar goed.
loop daar alles na, je weet ze nu te vinden

suc6

verder hieronder de algemene link waar je alles online na kan gaan lopen
https://support.google.co...

Dank voor uw hulp. Ik ben er uit denk ik. Het heeft niets met synchronisatie te maken. Wel met een browserinstelling. Je kunt wel of niet met je account ingelogd zijn in de browser. Als je wel bent ingelogd (gekleurd bolletje met letter in de browserbalk) kun je synchroniseren tussen diverse apparaten met hetzelfde account. Dan moet ook de instelling onder "Synchronisatie en Google services" : "Andere Google services" : de optie Allow Chrome/Iron login AAN staan.
Als je niet bent ingelogd (grijs bolletje met Persoon1) dan moet de hierboven genoemde optie UIT staan.
Enkele versies geleden is die optie geïntroduceerd en staat zo te zien standaard AAN. Ik wil niet in de browser ingelogd zijn en als de genoemde optie dan nog steeds op AAN staat, dan krijg je het probleem dat je telkens weer moet inloggen.
Er zijn dus 3 combinaties, waarvan de combinatie niet ingelogd en Allow Chrome/Iron login AAN fout is. Die moet dan naar UIT.
De 4e combinatie: Wel ingelogd en Allow login UIT bestaat niet, als je dat probeert dan wordt je automatisch uitgelogd uit de browser.

Graag gedaan, case closed:-)

het was mij al meteen duidelijk, de grootte van de letters en kleur is een fractie anders als de echte, het is een chinese variant, stond er zelfs een keer bij, er is denk k oorlog in de mediawereld , nu 10 x per dag mn wachtwoord invoer.

De beste stuurlui staan aan wal.

Reageer