Steeds onderbreking met verschijning blauw scherm

Vragensteller: 
Patrick Bogaerts
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Hallo,
Waarom wordt systeem steeds onderbroken met daarna verschijning blauw scherm met vermelding MACHINE CHECK EXCEPTION. Automatisch start systeem terug op, naar begin. Geen al te nieuwe PC Desktop van HP nl, HPE-010be. Kan iemand mij helpen?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Hallo Patrick Bogaerts ,

Zie deze link ,

https://support.microsoft...

Misschien heb je als aanvulling op de link van Mickey hier wat aan: https://www.makeuseof.com...

Ook het verwijderen en weer plaatsen van geheugenmodules, videokaart, netwerkkaart en andere kaarten kan helpen evenals controle of alle aangesloten kabels goed werken en vast zitten. Alle aangesloten aparatuur loskoppelen.
Plus wat ook al in de links hier boven staat: alle drivers verwijderen en weer opnieuw installeren.
Veel succes!

hallo als je de stappen volgt die op de onderstaande link staan zal je computer niet automatisch herstarten en kan je de fout code opschrijven die word weergegeven , die fout code even navragen bij google en dan ben je een stuk verder waar je de fout moet zoeken .

Enable or Disable BSOD Automatic Restart in Windows 10 | Tutorials (tenforums.com)

Ik wil jullie zeker allemaal bedanken voor de raad die jullie mij gegeven hebben en heb vooruitgang gemaakt,ik moet toegeven dat het met veel moeite was.Ik zeg wel vooruitgang want nu kan ik dus langer werken op mijn PC, maar nu valt springt ie over naar een zwart scherm. Ik ben beginnen nadenken sinds wanneer ik dit probleem heb. Ik heb namelijk CC Cleaner gekocht en eens een scan gedaan. Lijkt misschien belachelijk, maar ik denk dat ik sommige files van één of meerdere programma's heb verwijdert. Mijn vraag is nu hoe kan ik ze opzoeken en weten dewelke ik moet terugplaatsen? Tenminste ik denk dat dit de reden is.

Zie: https://www.gratissoftwar...

En heeft dit geen resultaat dan kan je met een herstelpunt van voor de Ccleaner installtie proberen of dat helpt en zo niet dan kan je overwegen om Windows opnieuw te installeren.

Beste Patrick,
je kan ook eerst controleren of je Windows 10 installatie niet stuk is. Klik daarvoor met je rechtermuisknop linksonder op de balk (Start). Kies dan de keuze Opdrachtprompt (administrator). In de opdrachtpromt typ je SFC /scannow en geef je Enter. SFC staat voor System File Check en die controleert je Windows installatie. Mochten er bestanden stuk zijn, worden die automatisch herstelt. De Rechtermuisknop kan ook de Linker zijn, afhankelijk hoe de muis is ingesteld (voor linkshandigen of rechtshandigen).

Reageer