Iomega portable hard drive werkt niet meer

Vragensteller: 
yvonne
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 Home versie 10.0.19043
Toelichting op vraag: 

In 2009 heb ik een Iomega Select portable hard drive 500 GB gekocht omdat ik veel geheugen nodig had voor mijn hobby genealogie. Op die schijf staan inmiddels heel veel foto's, documenten, downloads, excell- en word-bestanden etc, ook van andere zaken zoals belastingaangiften en zo. Sinds kort kom ik niet meer bij de inhoud van de schijf: het apparaat wordt niet herkend, de computer wil de schijf formatteren en zegt dat deze niet toegankelijk is. Dit is echt een ramp voor mij. Wat moet ik doen om weer toegang te krijgen tot de inhoud, al is het maar voor kort zodat ik alles kan overzetten naar een andere informatiedrager?
Extra informatie: ik gebruikte de schijf zowel bij een laptop met Windows 7 als een nieuwere met Windows 10. Ik had op de portable drive ook de backup staan van de Windows 10 computer.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Andere kabel geprobeerd?

of, als er een gewone sata hdd in zit, openmaken, en de hdd met een usb sata kabel aansluiten

youtube.com/watch?v=NvUvz5Qb4vw

door het jarenlange gebruik kan de kabel aansluiting printplaat beschadigd/versleten zijn

Ik heb eerst andere usb-slots geprobeerd, ook op beide laptops geprobeerd, en het kabeltje van mijn Kindle gebruikt (omdat daar de zelfde soort stekkers op zaten) maar nu roept de laptop ook nog: "verkeerde parameters". Eergisteren deed hij het nog en heb ik er op gewerkt. Ik zal naar de youtube video kijken want ik heb geen idee wat een usb sata is.
Maar kan het iets te maken hebben met Windows updates?

Met een -usb naar sata- kabel of -sata naar usb- kun je de 'kale' hdd schijf op de computer aansluiten

het belangrijkste lijkt mij de data proberen veilig te stellen, in het windows logboek:

op het linksonderop het scherm
rechtsklik
linksklik
in de linkerkolom van het venster dat zich opent, de map
Windows-logboeken openen en dan kiezen,

Daar kunnen waarschuwingen (geel driehoekje) of fouten (rood kruisje) mbt de externe schijf staan, dat kan met een schijf van +10 jaar best het geval zijn

Reageer