E-mailprogramma Thunderbird verwijderen en weer opnieuw installeren?

Vragensteller: 
Nico
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Bij het verwijderen en opnieuw installeren van het emailprogramma Thunderbird, blijven mijn email-berichten dan behouden voor het nieuwe geinstalleerde Thunderbird ?!

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Cornelis

Hallo Nico,
Als je Thunderbird opnieuw installeert, blijft de profielmap ongewijzigd;
herinstallatie heeft dus alleen gevolgen voor het programma zelf.

afbeelding van Albert

Behalve wat Cornelis keurig vermeld.
Als je je accounts ingesteld staan als IMAP blijven je mails ergens op een mailserver staan net zo lang tot jij de mails daadwerkelijk verwijderd, dat staat los van of je wel of niet Thunderbird verwijderd.
Let eventueel op met je agenda en adresboek, als je die alleen lokaal hebt staan bewaar je die alleen in je profielmap. In dat geval is het beter die te syncroniseren, eventueel met TbSync.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Sla de gegevens van Thunderbird en Firefox altijd op met MozBackup. Moeten ze uiteraard wel goed functioneren. Al jaren plezier van.

Goedendag,
Ik heb Thunderbird opnieuw geïnstalleerd ne wil mijn bestaande adressen gebruiken. Heb al vele dingen geprobeerd qua instellingen, maar kom er niet uit. Ik weet zeker dat mijn wachtwoord goed is (heb dit in KPN mail gecontroleerd)Ik wil Imap gebruiken maar kennelijk steeds de verkeerde instellingen, Misschien een print screen maken ? zodat ik de juiste configuratie kan invullen. Alvast hartelijk dank

Hallo Hans

Zie hier de instellingen Imap KPN

https://nl.smtpimap.email...

Reageer