Oude PC verkopen met Windows 10. Hoe mijn Microsoft inlog verwijderen?

Vragensteller: 
chris Coppens
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Nieuwe laptop aangeschaft en ik verkoop mijn oude laptop en laat daar windows 10 opstaan echter vind ik het niet opportuun dat koper mijn Microsoft account inlog gebruikt. Hoe kan ik die er afhalen met dien verstande dat koper toch kan gebruik maken van de Windows 10 zonder inloggen
Alvast bedankt
Chris

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Even Google-en , et voilà :

https://computertotaal.nl...

afbeelding van redactie

Ik denk niet dat de vraag zozeer is hoe je kunt inloggen zonder wachtwoord, maar hoe je je eigen account en alle persoonlijke gegevens kunt verwijderen van een Windows 10 pc.

Seniorweb geeft uitgebreide uitleg over hoe je een pc veilig kunt wegdoen:
https://www.seniorweb.nl/...

via combinatie van antwoord GR en anoniem is het gelukt. Antwoord GR zeg maar het opruimen van alles en nog wat, nieuwe gebruiker aanmaken gaat perfect oude gebruiker verwijderen dat niet of althans maar gedeeltelijk..............mijn eigen inlog stond er in eerste instantie nog steeds op. Met de link van anoniem is het dan toch gelukt zei het niet helemaal zoals aangegeven. Het vakje dat moest uitgeklikt staan stond reeds uit en je kon voor de rest niets doen.......er stond ook maar alleen de nieuwe inlog. Door het vakje aan te klikken kon ik echter wel in de nieuwe account de procedure maken om zonder wachtwoord in te loggen. Wonder boven wonder maar bij nieuwe opstart kwam mijn oude account niet meer tevoorschijn :-)maar het rare was dat toetsenbord nu op Qwerty stond. Dit verhelpen was eenvoudig echter bij iedere nieuwe opstart stond het terug op Qwerty. Opgelost door in instellingen een andere toetsenbord combinatie in te stellen was ook dit opgelost. Echter zie ik hieronder een nieuw bericht dat ik nog iets op de website van Microsoft moet wegmaken. Op naar daar met de vraag :-) TOP Thanks Chris

afbeelding van Albert

Ik zou er alles afhalen en formateren, er staan meer prive gegevens op dan je denkt.
Opnieuw  instaleren, eventueel via recovery, code zal onder op de laptop staan.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Bedankt voor de snelle respons.Echter zie ik bovenaan de gebruikelijke sticker van Windows i3 inside enz. Achteraan staat er geen sticker meer op. Kan ik de code op een andere manier terugvinden?

als het de Windows is die je op je computer had staan toen je kocht heb je dat nummer ook niet nodig. deze versie is dan machine gebonden.(oem versie)(installatie schijf downloaden)
Gewoon opnieuw installeren, registreren gaat dan vanzelf.

Heb je een zelf gekochte windows versie dan moet je die zelf houden.(Retail versie)wel een nummer nodig.

Jaap

er is bij de activatie een computer-id aangemaakt, je hebt voor die laptop ook bij een compleet schone installatie dus geen product code meer nodig.

zelfs niet als je zonder microsoft account aan meldt.

wat je wel moet doen is het computer-id uit jouw microsoft account omgeving (online dus) verwijderen, dat wordt nog wel eens vergeten.

@ Jan Claasen . Waar vind ik de computer ID ' Etiket op achterzijde is niet meer leesbaar.
Hoe geraak ik in men eigen online microsoft accountomgeving?
Laat het duidelijk zijn ...............ik ben geen it wizard maar dat hadden jullie al gesnapt :-) Alvast bedankt Chris

dat vind je niet op de COA sticker. daarvoor dien je met je microsoft logingegevens op je microsoft account pagina in te loggen.
daar krijg je een overzicht te zien welke ID's (moederbord) er allemaal op je account geregistreerd staan.

klik op een ID om meer info te zien.
boven in beeld op de werkbalk heb je een knop staan en uit het menu kan je dan de te verkopen computer uit je microsoft account verwijderen.

Ok,thanks. Maak er vandaag werk van

@ Jan Klaasen, Ik deed nadat ik CCleaner opkuis beurt ( Thanks Ed W)zoals je beschreef wat te doen in de microsoft account maar daar was enkel nog mijn nieuwe PC in te zien. Kan dit komen door wat ik deed met CCleaner?

nee, dat staat los van welke cleaner dan ook

afbeelding van Albert

Sorry dat weet ik niet meer, ik gebruik een ander OS.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Wat je ook verwijdert, formatteert of opnieuw installeert: altijd voordat je de computer wegdoet als laatste handeling de vrije ruimte wissen. Ccleaner onder andere biedt hier een mogelijkheid voor.
Doe je dat niet dan zal je verbaasd staan wat er nog terug te halen is.

Thanks, ook hier maken we werk van

Kan dit ook met de gratis proefversie?

Jazeker!

Wel de optie van minstens 3x overschrijven kiezen. Wil je zekerheid kies dan 7x overschrijven. Duurt wel lang voordat het klaar is.

Thanks, Top

Graag gedaan!

 Verkeerde plaats, sorry.

@ Ed.W. Kan dit ook met de proefversie van c cleaner? Hoe doe je dat want ik vind zo niet direct iets relevants in het menu

Zie schermopname hierboven.

Reageer