Edge wijzigt zelf mijn startpagina

Vragensteller: 
Klaas
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

In Edge heb ik gratissoftware.nl als startpagina ingesteld. Tot mijn verbazing opent Edge nu een pagina met: "Bij Microsoft staat jouw privacy voorop" terwijl bij de instellingen nog steeds gratissoftware.nl als startpagina staat vermeld. Ook na het opnieuw instellen van startpgina bij instellingen blijft Edge open op de pagina met "Bij Microsoft staat jouw privacy voorop".
Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Het is niet aan mij om de kwaliteit van Edge of Chrome te beoordelen. Wel wil ik je wijzen op het feit dat deze browsers gelanceerd zijn door grote bedrijven die het niet zo nauw nemen met je privacy. Zit je daar niet mee, oké. Wil je e laat ze dan links liggen en kies voor bijvoorbeeld Firefox, Opera, Brave. Er zijn er nog meer. Even wennen, maar je surft met een beter gevoel.

afbeelding van redactie

Je kunt in Edge twee dingen instellen:
1. de website die opent als je Edge start
2. de website die opent als je op de Home-knop (huisje) klikt

Dat zijn twee verschillende zaken. Misschien dat je de Home-pagina (2) hebt ingesteld, maar niet de pagina als je Edge start (1)? Anders weten we het ook niet. Leuk overigens dat je ons als startpagina hebt ;-)

Hartelijk dank @redactie voor uw reactie maar ik heb gratissoftware.nl zowel start- als homepagina ingesteld.Verder niet echt een probleem, ik klik op het Home-icoon en kom dan op gratissoftware.nl maar vreemd is het wel. En aan @Mathieu: is mij allemaal bekend. Brave is mijn vaste browser maar Edge is nu eenmaal een onderdeel van Windows 10 en moet uiteraard regelmatig ge-update worden.Zie ook geen reden om Edge te verwijderen.Het is eigenlijk best wel een aangename browser.

Hallo Klaas ,

Lees hier eens het gegeven antwoord van @zoeff50 .

https://answers.microsoft...

Dank je wel @Mickey. Is (voorlopig?) opgelost.

@Klaas ,

Graag gedaan .

Fijn om te lezen dat het probleem (voorlopig ) is opgelost .

Bedankt voor het terugmelden .

Reageer