EaseUS Todo Backup: systeembackup terugzetten?

Vragensteller: 
JD2
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Win 10
Toelichting op vraag: 

Ik wil een EaseUS systeembackup vanaf een externe HD terugzetten. Gaat dat na het opstarten van EaseUS op mijn pc rechtstreeks van mijn externe HC naar de C-schijf van mijn pc, of gaat dat via de één of andere omweg?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Cornelis

Hallo JD2,

om een systeenbackup terug te zetten naar jouw systeemschijf zul je een Emergency Disk moeten aanmaken en vanaf dit medium moeten opstarten.

Zie hier een handleiding daarvoor:
https://computertotaal.nl...

dank Cornelis. Het opstarten van de recovery in EaseUS Todo Backup zelf deed vermoeden dat (ook) de systeembackup gewoon direct teruggezet zou worden. Maar ik was bang dat dat toch niet zomaar zou gaan, en ben er veiligheidshalve toch maar mee gestopt.
Begrijp ik het goed dat een systeembackup de hele C-schijf omvat, dus incl. geïnstalleerde programma's? NB: ik heb een aparte D-schijf voor al mijn bestanden.

afbeelding van Cornelis

Volgens EaseUS wordt er een backup gemaakt van de complete schijf waarop Windows is geïnstalleerd.
Voor alle zekerheid zou je er ook voor kunnen kiezen om een Disk/partition backup te maken.

bij het terugzetten valt er niet veel meer te kiezen ....

afbeelding van Cornelis

Dat was inderdaad een slordig foutje van me, sorry.

Je kan verschillende dingen backuppen met EaseUS.
Maar jij praat (denk ik) over een systeembackup: diè maakt inderdaad een backup van heel je C-schijf met alles wat daarop staat.
Bij het terugzetten kan je alleen maar kiezen om die helemaal terug te zetten of niet - dat is het.
Maar.. als je in je verkenner naar zo'n backup gaat, dan kan je zo'n systeembackup gaan openklikken (zoals met andere mappen in verkenner) en dan kom je uit bij wat er allemaal in zit.
Je kan dan wèl een bepaalde map kiezen en met rechts klikken kan je die gaan terugzetten (over die bepaalde huidige map van je C). Soms kan dit nuttig zijn.
MAAR: met die optie moet je zeer goed opletten (een beginneling doet dit beter niet)

bedankt. Via Verkenner zal ik eens kijken, maar mijn probleem is dat windows update steeds, alleen tav de Kwaliteits updates, de foutmelding geeft dat er bestanden zouden ontbreken, maar ik heb geen idee welke. Dat wordt me dan te link om daar met de Verkenner iets mee proberen te doen.
Ik zag overigens net dat de Win10 update naar 21H2 nu beschikbaar is. Hopelijk lost die mijn probleem op.

Reageer