Systeembackup terugzetten?

Windows
Versie van je besturingssysteem: 
win10
Vragensteller: 
JD2
Toelichting op vraag: 

Ik heb een ca 3 maanden oude systeembackup (EaseUS).
Als ik deze terugzet, moeten dan ook andere, tussentijds vernieuwde programma's opnieuw geïnstalleerd worden?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Als je werkt met alleen een C: harddisk dan zeker. Heb je een aparte harddisk waar de geïnstalleerde programma's en gebruikers gegevens opstaan dan vaak niet.

Je moet inderdaad alle programma’s die je ná je back-up hebt geïnstalleerd opnieuw installeren. Het is daarom aan te raden op gezette tijden, bijv. eens in de maand, een nieuwe back-up te maken en, als alles goed is gegaan, de oude weg te gooien. Scheelt uiteraard talloze gigabytes. Zo doe ik het al jaren en het heeft me nog nooit in de steek gelaten.

ik vergat te melden dat ik één ssd heb, meet een systeem partitie (c:) en daarnaast een d:-partitie voor mijn documenten c.a.
Ik mag er toch vanuit gaan dat die d: partitie in principe ongemoeid blijft, al is zekerheidshalve vooraf een backup daarvan maken natuurlijk wel een goede zaak?
NB: Bij de Windows Systeemherstel optie 'Deze PC opnieuw instellen' moet je denk ik alle programma's weer installeren, ook bij behoud van je persoonlijke bestanden?

Met een ssd met twee partities uitkijken, omdat je kans hebt dat EaseUS bij een systeem backup een kloon maakt van de hele ssd. Dus van de C: en D: partitie tegelijk. Bij terugzetten wordt dan ook de D: partitie overschreven.

En bij Windows opnieuw instellen blijven wel je persoonlijke bestanden behouden, maar worden programma's verwijderd en die zal je dan opnieuw moeten installeren.

is er een mogelijkheid om na te gaan of EaseUS ook de d: partitie heeft meegenomen?

aanvulling: ik heb het backup-bestand even bekeken, er staan 2 sub-bestanden, nl. C: en ESP:, dus kennelijk geen d: \.
Wat dat betreft zou het dus geen probleem moeten geven.

Als je die backup terugzet, wordt alles van je C vervangen door alles van je C-op-het-ogenblik-van-de-backup. Je hebt je C terug zoals 3 maand geleden (met de programma's van toen - ook degene die je nadien zou gewist hebben op je C. (tenzij je speciaal koos om ze op de D te laten installeren, maar 'normaal' zal je dat wel niet gedaan hebben.

Je D blijft in dit geval gewoon onaangeroerd - die houd je zoals ze nu is.