Windows 8.1 monthly roll ups willen niet installeren

Vragensteller: 
Derf
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 8.1
Toelichting op vraag: 

Op mijn Win 8.1 desktop lukt het niet meer om de monthly roll ups te installeren. Dat is nadat de april roll up is geïnstalleerd. Overige updates worden wel geïnstalleerd. Is er iets met de april update aan de hand waardoor de latere niet meer te installeren zijn?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Heb je KB5001403 er op staan , dit is een extra servicing stack update van april 2021.

Dat is de laatste update die gelukt is...

Die update hoort er voor te zorgen dat er geen problemen komen met komende updates , maar werkt dus schijnbaar niet.
Krijg je ook een foutcode bij het niet installeren van updates?

Het is sowieso verstandig even schijfopruiming te doen om oudere update bestanden te verwijderen.
Deze PC, op C met rechter muisknop klikken en eigenschappen aanvinken , schijfopruiming aanklikken en daarna systeembestanden aanklikken en bevestigen.
Kan wel vrij lang duren.

De oude update bestanden zijn verwijderd. Maar wat wel lukt is de beveiligingsupdate van de rollup los te downloaden en die kan ik weer zonder problemen installeren. De rollups worden na de april rollup niet meer geïnstalleerd. Maar alle andere updates wel. Voorheen was het zo dat of alle updates lukten of alle updates waren niet te installeren, uitgezonderd de Defender updates en die voor bescherming tegen kwalijke programma's.

Anders even onder "zoeken" (rechtsklikken op Windows symbool" probleemoplossing intypen.

Ik heb zelf een 2 jaar terug met een schone Windows 8.1 installatie ook problemen gehad met updates .
Ik heb toen een update (KB3138615) via Microsoft gedownload , de internet verbinding verbroken en toen de update geïnstalleerd en opnieuw opgestart met internet aangesloten en daarna werkte alles weer.
Deze oplossing staat ook ergens op Gss.

Het is niet een hobby van me en het is voor het eerst dat ik tegen zoiets aanloop, mijn probleem is dat ik niet makkelijk opgeef. Ik heb geen enkel probleem om de boel goed draaiende te houden. Gelukkig maar. Anoniem, updaten na een schone installatie is een bekend probleem, ben ik ook tegen aan gelopen, maar had dat snel opgelost. Het nadeel van de meeste door Microsoft aangedragen oplossingen als nadeel heeft dat je ook de hele geschiedenis van de updates wist. Maar ik laat het maar zoals het is. Zolang het maar blijft werken en ik de beveiligings updates handmatig kan blijven updaten, mag het kwaliteitsdeel blijven waar het is....

Dit probleem had ik ook met 8.1
Updates 1 voor 1 instelleren begin met de oudste update eerst.
Het laatste wat je doet is netframe update installeren.

Reageer