Mijn Asus laptop doet niks. Ik hoor hem niet opstarten en m'n scherm blijft zwart

Vragensteller: 
Marijke de Kok
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Sluit hem eens aan op het lichtnet; mogelijk is de accu leeg.

En als de accu niet meer bijlaadt of echt stuk is , helpt het aansluiten van de netadapter ook niet, want dan start de laptop ook niet op.
Branden er Ledjes voor opladen als de netadapter is aangesloten?

wat een onzin.
een laptop werkt zelfs als je de accu loskoppelt maar wel de lader aansluit.
zo kan je er meteen ook achter komen of de lader nog wel in orde is.
start de laptop dus zonder accu maar wel met lader aangesloten niet op, dan is de lader defect.

Met een defecte aangesloten accu en aangesloten lader start een laptop inderdaad niet op en kan je ook om het uit te testen de accu er uit laten en alleen de lader/adapter er op aansluiten.
Maar als er geen led/lampje brand op de laptop: dan is er of een kapotte lader/adapter ,of een kapot snoertje , of een een interne (laptop) externe aansluiting kapot.
Dus dat is geen onzin, Jan L.

Misschien dat er laptops zijn die met een defecte accu niet opstarten. Maar dat is pertinent niet algemeen. Ik heb zelf een laptop met defecte accu die nog gewoon in de laptop zit. Laptop start aan het lichtnet prima op.

wie is Jan L?

wie weet is de stop in de meterkast kapot, of heeft de laptop geen ledjes of zijn zelfs die kapot, of is er vergeten de energie maatschappij te betalen, of is toch gewoon de bios batterij leeg geraakt doordat er al langer een probleem met de accu is maar nu pas gemeld wordt omdat deze het nu echt niet meer doet, of is gewoon de hdd kapot.

allemaal kunnen oorzaken zijn betreffende een laptop die niet start.

dus misschien even wat specifiekere vragen aan de vraagsteller voorleggen

Wat de andere reacties melden, kan allemaal waar zijn. Dan is er iets kapot in je laptop. Wat ook nog kan: je laptop gaat wel aan, maar je hebt een zwart scherm. Dan kan alleen je monitor kapot zijn, of de verbinding tussen de videokaart/chip en de monitor. Druk eens na het aanzetten van de laptop tegelijkertijd op de Windows-toets + Ctrl + Shift + B. Windows vernieuwt dan het scherm. Ook zou je na het aanzetten van de laptop met een zaklamp op de monitor kunnen schijnen. Als je dan op de achtergrond het bureaublad ziet, dan kun je er van uit gaan dat de lamp achter je scherm kapot is. Die kan worden vervangen door een vakman/vrouw. Het zou ook nog kunnen, dat de bootvolgorde in het BIOS door een of andere oorzaak is gewijzigd. Dan wordt er niet opgestart vanaf de harde schijf/SSD en start Windows niet op. Als dit allemaal niet van toepassing is, dan moet een vakman even naar je laptop kijken en reparaties laten uitvoeren.

Reageer