Windows 10 versie 1809 en 1903 EOL. Welke versie gebruik jij?

Windows 10 krijgt twee keer per jaar een grote onderdelenupdate met nieuwe functies. Deze onderdelenupdates krijgen vervolgens anderhalf jaar beveiligingsupdates voordat je moet upgraden naar een volgende onderdelenupdate.

Windows 10 versie 1903 heeft met de beveiligingsupdates van 8 december zijn laatste beveiligingsupdate gekregen. Windows 10 1903 is nu End Of Life (EOL), zoals dat genoemd wordt. Je krijgt een verplichte upgrade naar versie 1909 (of hoger).

Ook Windows 10 versie 1809 kreeg vorige maand zijn laatste updates (vanwege Corona was deze datum al een half jaar uitgesteld).

Windows 10 versie 1909, 2004 en 20H2 (de meest recente halfjaarlijkse onderdelenupdate) krijgen nog wel gewoon updates.

Onze vraag is:

Welke versie van Windows 10 gebruik jij momenteel?

En in de reacties horen we graag waarom je die versie van Windows 10 gebruikt!

20H2
73% (224 stemmen)
2004
9% (28 stemmen)
1909
8% (25 stemmen)
1903
1% (2 stemmen)
1809
1% (4 stemmen)
Een oudere versie van Windows 10
0% (0 stemmen)
Ik ben Windows Insider
0% (0 stemmen)
Windows 8.1
1% (3 stemmen)
Windows 7 nog
1% (3 stemmen)
Ik heb een Mac
1% (2 stemmen)
Ik gebruik Linux
4% (11 stemmen)
Ik weet niet welke versie van Windows 10 ik heb
0% (0 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
1% (4 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 306

Reacties

Zodra ik kan pak ik de nieuwste versie van windows 10,heb ik altijd al gedaan nooit geen problemen.Laat windows wel zo standaard mogelijk gebruik geen opschoonprogramma deze maken meer stuk dan je lief is.Bevalt mij uitstekend.

Opschoonprogramma´s, zoals het zeer door mij geprezen PriVazer, is, vind ik, een perfect registeronderhoud programma. Nog nooit problemen mee gehad, dus ja; die aanname dat schoonmaakprogramma´s meer stuk zouden maken dan gewenst, klinkt mij nogal als een ´´complot theorie´´. Ik ken ze niet allemaal. Heb meeste ervaring met C Cleaner en PriVazer. Uiteindelijk ben ik bij laatgenoemde geland en dat al vele tevreden jaren. Maar goed; zoveel mensen, zoveel meningen en mag uiteraard.

Vindt deze versie zeer goed !!

Windows 10 maakt alles kapot overbelasting enz.
Vraag te veel...

Wellicht tijd voor een nieuwe (laptop) computer? Zo te lezen heb je een ouder model computer uit het Windows XP tijdperk? Op alle recente laptops en pc´s gaat het goed! (Tenzij mensen teveel ´´experimenteren´´ met de toegevoegde mogelijkheden van W 10?)

Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
Hij geeft aan als os ...
Linux distro zoals mint Ubuntu red hat enz.

20H2, de laatste. Blijf de pc's die aan mijn zorg zijn toevertrouwd zelf updaten. Weet inmiddels wanneer ik drivers achter de hand moet houden. Gebruik de assistent als de update niet wordt aangeboden. Dankzij de info hier en elders online worden problemen vlot opgelost.

Heb net een 10 jaar oude Acer laptop naar versie 20H2 gebracht, een dual core met een 32 bits versie, 186Ghz processor en 2GB aan werkgeheugen. Niet snel, maar draait toch deze win 10 versie.

Ik wacht gewoon rustig af tot het moment dat Windows zélf begint met het downloaden en installeren van de laatste update. Op die manier is de kans op problemen na installatie gewoon het geringst en dat heb ik tot dusverre ook steeds zo mogen ervaren.

Helemaal mee eens! Zo doe ik het ook al jaren! Werkt perfect!

Zodra een nieuwe versie van windows wordt aangeboden installeer ik deze. Ga niet het risico nemen om hem te updaten via een apart programma ofzo. Op dit moment zit ik met alle computers op 20H2

Ik heb net even gekeken in systeem info. Ik heb versie 1909 en gisteren de recentste beveiligingsupdate geïnstalleerd. De laatste grote update was van augustus 2019. Toen werd, blijkbaar, die versie 1909 geïnstalleerd. Ik vind het best. Een nieuwe grote update heeft Microsoft bij mij nog niet aangeboden, behalve dan dus genoemde periodieke beveiligingsupdates. Langs die lijn houd ik het immer consequent bij.

afbeelding van redactie

1909 is van november 2019. Die wordt nog ondersteund met beveiligingsupdates tot 11 mei 2021 dus dat is prima.

Dank jullie wel, redactie! Mag ik, weet niet of dat nog in een apart blog komt, jullie van de redactie en iedereen van de (vaak vaste) schrijvers, ondanks de corona situatie, toch een paar goede kerstdagen wensen en tevens alle goeds voor 2021.

Bij mij precies hetzelfde

De Linux-gebruikers krijgen hun kans weer..... "Welke Windows-versie gebruik je?" De laatste natuurlijk.

afbeelding van redactie

Wat bedoel je?

Hij bedoeld de laatste optie anders...
En dan gebruikt deze persoon Linux inblaast van Windows

????

Ik bedoel dat ik het vreemd vind om als optie op de vraag welke Windows-versie je gebruikt Apple en Linux tussen de antwoorden staat en verder dat ik versie 20H2 gebruik, meer niet.

Zeur toch niet zo met je Linux man harrejasses wat kunnen jullie Linux fanboys toch vervelend zijn zeg!

Ik snap je reactie niet of het moet zijn om Linux gebruikers uit te lokken.

Net zoals de Apple fanboys........

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-r_sland