Windows 10 Home x64 / v.2004 laatste update 09/2020: Bluetooth problemen met Logitech BT adapter

Vragensteller: 
Wim44
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 Home x64, Build windows 19041.508
Toelichting op vraag: 

Op windows 10 Home x64 pc wordt audio weergeven via BT support (Logitech BT adapter). De bluetooth adapter is via 3.5mm audio of cinch audio connectors (L/R) verbonden met een Audio Systeem. De audio verbinding met de PC werkt - normaal gesproken - via BT verbinding.

Bovenstaande Bluetooth verbinding is gepaard / gekoppeld.
Bij een verbindingspoging van de PC met de BT Adapter wordt de verbinding direct verbroken. Dit probleem treedt op na de laatste Windows 10 2004 update 09/2020.

1. Logitech BT adapter en BT zend/ontvanger PC: koppelen OK, verbinden NEE.
2. BT zend/ontvanger PC met ander Audio setje: koppelen OK, verbinden OK.
3. Logitech BT adapter aan AV installatie: koppelen OK, verbinden OK
4. Logitech BT adapter en BT zender/ontvanger in andere PC: koppelen OK, verbinden NEE
5. Geen Logitech driver specifiek voor Logitech BT adapter (Microsoft)
6. BT zender(s) in PC's (standaard): Qualcomm Atheros QCA61x4 (in Lenovo)
In verschillende PC's werken deze niet met de gebruikte Logitech BT adapter.

Enig idee wat ik nog kan proberen om BT vanuit de PC weer kan laten functioneren zoals voor de Windows 10 update ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

De Logitech website biedt geen oplossing voor de "Logitech BT Adapter".

Heb zelf ook problemen met de bluetooth van mijn laptop na de laatste update. Kan mijn bluetooth headphone niet meer gebruiken. Kan soms wel koppelen maar wordt bijna onmiddellijk weer verbroken. Meestal gewoon niet zichtbaar als ik ga zoeken naar Bluetooth-apparaten. Heb de moed al opgegeven en gebruik nu maar een headphone met kabel.

Na de update staat de Logitech BT adapter netjes als gekoppeld ("paired"). Bij verbinden zoekt de PC met Windows 10 contact met de BT Adapter. De "verbinding" wordt niet echter niet afgemaakt.
De "BT status" zou "Verbonden" moeten worden, maar valt terug in "gekoppeld" (met de Logitech BT Adapter). Dat lijkt op wat er bij jou gebeurt. Onder "Apparaatbeheer" klik op Bluetooth: "dit apparaat werkt correct" en bij alle entries "Digitaal ondertekend door Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher.

Ik heb een Windows 10 update verwijderd, de PC opnieuw opgestart en vervolgens de willekeurig gekozen verwijderde update opnieuw geinstalleerd. Probleem en de status info als hierboven was hetzelfde. Bij bekijken Apparaatbeheer bij BT, stond een bericht dat de migratie was afgebroken, geen codes. Arbitrair 3x PC herstart. Daarna werkte BT weer.

Reageer