Hoe kan ik Windows 10 N naar Windows 10 Pro upgraden/herinstalleren?

Vragensteller: 
ep vos
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 N
Toelichting op vraag: 

heb van alles geprobeerd maar krijg steeds win 10 N in beeld gr Ep

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Om eerlijk te zijn begrijp ik niets van je vraag. Leg eens duidelijk uit wat je bedoelt en wat je al geprobeerd hebt.

goede dag op mijn laptop staat win N en dat moet pro worden heb een code voor win pro gekocht nu heb ik echt van alles geprobeerd zoals win op de stik gezet opnieuw geïnstalleerd en ja nog de win N en geen pro heb het installatie code veranderd en dat pakt hij niet wie weet de oplossing hier voor

De Windows N versie is precies hetzelfde als de gewone Windows 10, maar dan zonder de media bestanden als Windows Media Player en bepaalde voorgeïnstalleerde media-apps als Groove muziek, video, audio recorder en Skype. Dit als gevolg van Europese wetgeving.
Maar het lijkt me dat als je de oude Windows N partitie eerst verwijdert en formatteert en daarna Windows 10 Pro installeert, dat het dan goed moet gaan.
Krijg je dan toch nog de N versie, dan zal er iets in de BIOS aangepast zijn om dit te forceren, wie weet kan dit uitgezet worden.
Blijft de N versie terugkomen dan gewoon de bovengenoemde mediabestanden toevoegen (kan je via Microsoft downloaden) en je hebt de normale versie.

Nog een vraag: stond op de laptop oorspronkelijk Windows 7 of 8 en heb je Windows 10 daar overheen gezet?
 

Mogelijke tip:
1. Met rechter muistoets klikken op "configuratiescherm" ,daarna klikken in adresregel configuratiescherm (op pijl) naar alle alle configuratiescherm onderdelen" , ga naar "systeem" en daar kan je rechtsonder de product code wijzigen.
Dit is overigens theoretisch , maar in de praktijk nooit uitgeprobeerd.
Als je dan de goede product code erop heb staan ,zou alles goed moeten komen en kan je vandaar uit verder eventueel opnieuw moeten kunnen installeren.
Controleer de product sleutel met de volgende opdrachtprompt al administrator :
" wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey " (zonder de aanhalingstekens).

2 Als je Windows Pro er nog steeds op heb staan ,moet je sowieso niet opstarten vanaf Bios met je USB stick , maar gebruiken zoals je Pc upgradet naar een andere Windows versie, d.w.z. : USB Stick openen via verkenner en set up uitvoeren.
Externe Virusscanner uitschakelen al je geen Windows Defender gebruikt.
Bovenstaande methode werkte 10 maal beter dan een Windows 7 of 8.1 upgraden met downloadlink via Microsoft website en dan blijft de PC niet hangen op 93 %.
Je voert een upgrade uit , dus dit zou in principe moeten werken.

Heb ik allemaal al gedaan maar blijf Windows n op staan en kan geen app openen wat ik ook probeer gr Ep

Helpdesk Microsoft bellen (020 5001500) ,als je tenminste geen grijze licentie heb,
0f activeren via activering service.

maak eens een usb met windows pro via Microsoft tooltje ( hulp programma ) op een andere computer , selecteer dan wel de juiste versie en taal .
daarmee kan je dan een schone instalatie mee maken en je sleutel invoeren

https://www.microsoft.com...

Goede dag
Ik heb het eindelijk opgelost heb eerst win 7 er overheen gezet met code toen had ik geen internet meer toen op een andere com een stick gedaan en win 10 gezet toen de stick weer in mijn com en ge installeert met het gevolg de code in gevoerd en walla alles netjes op gelost nu Windows 10 pro er op bedankt allemaal voor het mee denken Groetjes Ep

Reageer