Waarom bevat software zoveel lekken en moet er iedere keer weer een nieuwe update komen, nooit gehoord van beveiligen of versleutelen?

Vragensteller: 
Peter Muijshondt
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik weet haast zeker dat een hacker er dan niet in komt, maar het is allemaal chromium of open source en dat geeft de hacker steeds meer kans, omdat dat vrijwel op straat ligt. geef de software een soort van politiekeurmerk

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

a. software bevat in het algemeen 'niet zoveel lekken'
b. er moet niet 'iedere keer weer' een update komen

en de tekst van je bericht is me een beetje abracadabra...

Browsers gebaseerd op chromium worden net zoals firefox vrij snel geupdated .
Of dat nu op Windows is of Linux.

En verbindingen zijn meestal beveiligd,zie hangslotje in adresbalk

een hangslotje is eigenlijk een groot mysterie, want iedereen kan zon hangslotje aanvragen.

Inderdaad en er is ook geen corona pandemie.

afbeelding van redactie

Een hangslotje zegt niks over de betrouwbaarheid van een website, het geeft alleen aan dat als je gegevens invult op een website (wachtwoorden, adresgegevens, betaalinformatie enzovoort) deze alleen door de website gezien kan worden en onderweg niet onderschept kan worden door derden. Maar als de website onbetrouwbaar is heb je daar dus niks aan. Daar moet je zelf altijd goed naar kijken.

Vragensteller begint over versleutelen ( " nooit gehoord van beveiligen of versleutelen! " ) en dan over chrominium en de kansen van hackers.

Waar slaan dit soort beweringen nou op ,hoe komt hij aan deze wijsheid?

Ten eerst ik schrijf geen ABRACADABRA maar gewoon Nederlands, maar Nederlanders denken tussen de regels te kunnen lezen, maar het staat er toch DUIDELIJK, dus lees het nog maar eens rustig door. en jij praat over weinig updates, WAAROM STAAT gratissoftware.nl vol met nieuwe versie's van software en dat is dagelijks

Peter,
Schrijven met hoofdletters = schreeuwen. is niet nodig.
Je vraag is duidelijk genoeg.
Maar als jij je er iets meer in verdiept had c.q.overnagedacht had, kom je tot de conclusie dat je vraag eigenlijkoverbodig is.

afbeelding van redactie

We hebben er twee jaar terug een stuk over geschreven, 'Waarom zo vaak updaten?' getiteld:
https://www.gratissoftwar...

Misschien heb je daar wat aan.

In die 2 jaar is er heel veel verandert

waarom moeten we steeds duurdere sloten op ons huis?
ettertjes zullen er altijd zijn.

Sorry Theo maar als jij er logisch over nadacht, zoals ik (een autist) dan kwam je er achter dat mijn vraag niet overbodig is en bloedserieus, anders werd er niet gereageerd door jullie en de redactie.

afbeelding van redactie

Je bedoelt het beveiligen/versleutelen van de programma-code? Open source code is inderdaad door iedereen te bekijken en lekken en kwetsbaarheden daardoor eerder te vinden. Maar vaak wordt gezegd dat juist hierdoor ook meer lekken dichtgeplakt kunnen worden omdat de code open is en meer mensen (beveiligingsonderzoekers en hackers) naar lekken kunnen speuren.

Apple heeft zo vier jaar geleden de encryptie van de kernel van iOS gehaald om meer mensen fouten en lekken te laten ontdekken die dan weer dichtgeplakt kunnen worden:
https://www.technologyrev...

Ook Microsoft richt zich veel meer op open source (terwijl het altijd zijn software zeer gesloten hield). Blijkbaar wegen de voordelen van open source code die door iedereen te raadplegen is op tegen de nadelen - ook wat betreft beveiliging.

Reageer