Wat is de beste pc schoonmaker?

Er zijn heel veel programmaatjes die je computer kunnen opruimen. En die zijn populair. CCleaner is al maanden de meest gedownloade software op GratisSoftware.nl.

Van Advanced SystemCare Free hebben wij net de betaalde versie een dag lang gratis weggegeven. En dan heb je nog nieuwkomer SlimCleaner, die ons heel goed bevalt. En Disk Cleaner en Glary Utilities en Wise Disk Cleaner en... zo kunnen we nog even doorgaan.

Onze vraag is:
Wat is volgens jou de beste pc schoonmaker en waarom?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik de grondige schoonmaker BleachBit voor Linux (OpenSUSE), trouwens ook beschikbaar voor Windows en geheel open source.
Daarnaast: Sweeper.

CCleaner -
Omdat CCleaner bewezen heeft veilig te zijn bij normaal verstandig gebruik.
Bij andere pc schoonmakers (waaronder ook de diverse losse 'register cleaners' en 'register defraggers') heeft die veiligheid zich nog onvoldoende bewezen, óf zijn er in sommige gevallen zelfs relatief veel meldingen door gebruikers dat de betreffende applicaties problemen hebben veroorzaakt.
Wat mij betreft 'better safe than sorry' met een bewezen betrouwbare applicatie zoals CCleaner, dan aan de gang te gaan met applicaties die meer restjes opruimen maar die meer risico's met zich meebrengen.
Daarnaast is het nut van diverse cleaners die oneindig veel 'foutjes' vinden zeer twijfelachtig, dit met name bij de 'register cleaners'.
Zie: http://computertotaal.nl/...

Ik heb CCleaner vermeld. Daarnaast gebruik ik Diskcleaner. Voor mij een prima combinatie om mijn oude computer van meer dan 10 jaar goed te onderhouden.

Glary Utilities is bepaald niet slecht, Advanced SystemCare viel mij indertijd (ca 1 jaar geleden) erg tegen.

Maar CCleaner verdient bij mij al jarenlang de hoofdprijs: je kunt er blind op vertrouwen, dat ze niets verkeerd doen en dus altijd veilig zijn in de opschoon-activiteiten. En de portable versie van CCleaner vind ik uiterst aangenaam om mee te werken, want geen gerommel in het register en simpel updaten.

Ik heb Slimcleaner onlangs geprobeerd, als "niet slecht" beoordeeld, maar is toch vrij tijdrovend in het gebruik, vergeleken met CCleaner.

Ik gebruik al enige tijd Kingsoft PC Doctor 3.3 incl. anti malware scanner.
Het programma ruimt alles netjes op en optimaliseert je computer ook nog..

http://www.kingsoftsecuri...

Ik gebruik Gdata (die heeft een kerige cleaner in het totaalpakket zitten

Advaced System care is the best, because of it has more functions than ccleaner and it can automatic clean PC. But those features not avaiable ccleaner.

Windows 7 manager (Yamicsoft)

eusing free regitery

Iets wat of topic.
Ik heb dat Advanced SystemCare op me XP nu draaien (door gratis licentie) en dat bevalt me toch wel heel erg goed. Op me Vista werkte het niet goed maar op me XP (1,7GHz, 1,5GB) werkt het wel heel prettig.
Alles verwijderd(ccleaner,defraggler). Alleen nog MSE & ASC op me XP.

I find IObit Advanced System Care PRO the best cleaner I have ever used
and I've had computers since the late 80's! I had used CCleaner, but when
I found ASCPro, it discontinued using it. One reason CC may be so popular
is that it's free. Hmmmmm. I'm sticking with ASCPro, thanks.

Ik gebruik m'n stofzuiger.
Die maakt m'n PC helemaal stofvrij

stofvrij maken pc uitsluitend met lucht BLAZEN (achterkant stofzuiger gebruiken)

Ik gebruik als besturing Ubuntu en heb vanaf 2008 geen schoonmaakprogramma meer nodig gehad.

Ik gebruik al jaren van : macecraft.com, het programma :jv16 PowerTools versie van 2011 ( regelmatig zijn er updates) zonder problemen en zeer compleet. ( de betaalde versie met licentie uiteraard )

ja klopt inderdaad ik heb ook een licentie

Ik heb ccleaner gebruikt en toen was opeens mijn harde schijf gewist en nu heb windows cleaner maar die installeert allemaal betaalde programma,s op mijn pc, ik ben nu blut....

Eerder hierboven schreef ik dat CCleaner veilig is bij normaal verstandig gebruik. Hoe heb je het voor elkaar gekregen je harde schijf te wissen met het gebruik van CCleaner? Heb je mogelijk "Harde Schijf Wisser" (Drive Wiper) gebruikt, en dan daarbij gekozen voor "Gehele schijf (alle data wordt gewist)" en dan ook nog je partitie(s) aangevinkt? Die waarschuwing "alle data wordt gewist" zou toch beslist voldoende moeten zijn om iemand ervan te weerhouden dat zomaar in te schakelen en toe te passen, zo lijkt me. Dan tóch kiezen voor alle data wissen vind ik géén normaal verstandig gebruik.

En wat bedoel je precies met die "windows cleaner" die je nu gebruikt?
Systweak "Advanced Windows Cleaner"?
Rebrand Software "Your Windows Cleaner Program"?
Ascensio System "FileLab Windows Cleaner"?
Nog wat anders?
En wat bedoel je met "die installeert allemaal betaalde programma's"? Niet uit zichzelf, lijkt me toch, je zult dat wellicht moeten bevestigen.

En je schrijft, "ik ben nu blut".
Zit je maar een beetje grappen te maken, of wat?

is Systweak betrouwbaar? heb daar cleaner etc van aangeschaft, maar bij updaten v.d. bestuurprgramma's( werd aanbevolen) ging het helemaal fout. Vervolgens kon de pc geen windows meer opstarten.

@Spiff ....

Goh .. vertegenwoordiger van ccleaner?

Gebruik Ashampoo Winoptimizer 8 (W7) en die bevalt me prima, wel betaalprogramma. Heb slechte ervaringen met Glary Utilities, dat in mijn ogen minder geschikt is voor 64 bits. Van de gratis programma's kan ik Bleachbit voor Windows aanbevelen, is echt uitstekend, en natuurlijk het onvolprezen CCleaner.

Ik gebruik Ccleaner, Advanced Systemcare 5 Pro & TuneUp Utilities 2012

Een cleaner is zoals een vrouw, geen enkele is betrouwbaar!

i like it

Jet Cleaner

ik gebruik meerdere cleaners,maar AML registry cleaner vind ik het best.
groeten

probeer Jetclean maar eens, vergelijkbaar met Advanced systemcare, maar toch weer sneller en vermoedelijk even goed

Al sla je me dood,hoe moet ik dat nou weten.Dat doet mijn Interieur-verzorgster altijd

ASC Pro gebruikt en was toe meteen een stel instellingen kwijt. Dat was me te rigoreus, dus dan maar je $20 verlies nemen. SlimCleaner doet, net als MS zelf, net iets teveel onder de motorkap zonder dat je weet wat er gebeurt. CCleaner maakt weliswaar niet zo grondig schoon, maar rotzooit ook niet met instellingen. Kortom, het optimale alternatief.

Met deze combinatie heb ik totaal geen probleem CCleaner & Eusing Free Registry Cleaner

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemark_n