Hoe in Thunderbird andere lokatie voor bijlagen zoeken?

Vragensteller: 
JD
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 2004
Toelichting op vraag: 

al weer een kleine irritatie na terugzetten van een systeembackup Win10. Hierna bleken alle email-berichten verdwenen, maar via een eerdere backup grotendeels weer terug gekregen.
Echter toch nog een irritatie (mogelijk ontstaan na update naar vs 68.10.0?): als ik bij een te verzenden nieuw emailbericht een bijlage wil selecteren wordt steed mijn map Downloads onder 'Deze PC' gepresenteerd. Nu is dat op zich niet zo erg, maar deze wordt steeds gepresenteerd in een Gegroepeerde weergave (Vandaag, Gisteren, Eerder deze week, etc.). En dat is lastig zoeken. Ga ik dan op zoek naar de precieze lokatie van die map Downloads (bij mij op de D-schijf) dan wordt die wel normaal weergegeven.
NB: in de Verkenner wordt deze map ook steeds normaal, dwz. zonder Gegroepeerde weergave, weergegeven.
Vraag: hoe kan ik die map normaal laten presenterenin, dan wel de in eerste instantie gepresenteerde map Downloads vervangen door een andere map?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

In Thunderbird: Opties/Bijlagen - onderaan aanvinken en invullen: Bestanden opslaan in ...

dit betreft het opslaan van ontvangen bestanden, maar het gaat mij om het zoeken naar uitgaande, dwz. als bijlage te verzenden bestanden .....

het gaat zoals ik al naar Anoniem aangaf om het zoeken naar te verzenden bijlagen. Dan krijg je een speciale Thunderbird-verkenner voorgeschoteld (met een vaste startmap, in mijn geval Downloads), en die heeft niet de mogelijkheid om het groeperen uit te zetten ......
NB: in mijn gewone Windows-Verkenner staat groeperen helemaal uit.

dit verhaal beschrijft de normale manier van het zoeken/selecteren van een te verzenden bijlage, maar gaat voorbij aan mijn probleem.

het probleem was breder dan alleen Thunderbird, ook andere programma's (oa Adob Digital Editions) die een soort verkenner openden om bestanden te selecteren hadden hetzelfde probleem.
Ook daar geen mogelijkheid, zoals in de Verkenner, om optie 'Groeperen op' te selecteren. Een beetje teneinde raad klikte ik met rechts in de gegroepeerde bestandslijst, en toen kwam daar wel de optie 'Groeperen op' te voorschijn, incl. de mogelijheid (Geen). Deze uiteraard meteen geselecteerd, et voilà, probleem opgelost, ook bij Thunderbird!

Daarmee is het probleem maar voor de helft opgelost: normaliter verschijnt in Thunderbird voor het kiezen van een bijlage de laatst gekozen map (kan ook van een ander programma zijn) en niet steeds Downloads.
Wat gebeurt er als je in Thunderbird een andere map selecteert en de mail verzendt? Verschijnt dan een volgende keer weer Downloads?

Ed, je hebt gelijk. Thunderbird kiest inderdaad de laatst gekozen map. Andere programma's die ook Groepering vertoonden, houden ook ieder hun eigen laatste map.

Hiermee wat mij betreft dit probleem (irritatie) opgelost
Bedankt.

Graag gedaan!

De moraal van dit verhaal:vergeet nooit "de rechter magic muisklik".Fijn dat je probleem is opgelost.

Reageer