Melding 'Probleem met Microsoft-account' onderdrukken?

Vragensteller: 
JD
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
vs 2004
Toelichting op vraag: 

Ik gebruikte Win10 van begin af aan met een lokaal account.
Na de update naar vs. 2004 krijg ik steeds de volgende melding.
'Probleem met Microsoft-account
'Uw Microsoft-account moet worden
'aangepast (hoogstwaarschijnlijk is uw
'wachtwoord gewijzigd).

Na enige tijd was ik het zat en heb ik een bestaand MS-account (hotmail) eens opgepoetst. Gevolg was dat ik direct niet meer met een lokaal account ingelogd was, maar steeds met dat MS(hotmail)-account moest inloggen. Aangezien ik niets hoef en wil synchroniseren, wilde ik toch weer naar een lokaal account. Dat bleek op zich vrij eenvoudig te realiseren. Maar nu krijg minstens één keer per dag bovenstaande, irritante melding weer terug, die ik dan steeds weer wegklik. Kan ik die melding onderdrukken, en zo ja hoe?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Gek word je er van,
Je moet je een keer aanmelden bij microsoft dan is het ok anders:
zul je je microsoft account moeten opheffen.
Daarna gaat het nog even door vanwege je bedenktijd.

Ik heb deze melding ook gekregen bij iemand die ik geregeld help.
Daar is de gebruikersnaam van het Microsoft-account een e-mailadres van Live.
Daar was het wachtwoord aangepast, waardoor de genoemde melding kwam.
Opgelost door de stappen die staan onder ‘Mijn Microsoft-account beheren’ stipt op te volgen en aan te melden met het Live-account met het nieuwe wachtwoord.

volgens MS heb ik 2 accounts, ws. hotmail (gebruik ik ook voor Office 2016) en Skype. MS-accounts opheffen gaat ook niet zomaar, naar ik heb begrepen. Bovendien ben ik dan hotmail en Skype kwijt, en na die weer (al dan niet als nieuwe) activeren verwacht ik toch weer te maken krijgen met een MS-account voor Win10 ipv een lokaal account. Kortom, helpt ws. allen maar als ik definitief ascheid neem van hotmail (en Office?) en Skype, en dat is nu ook weer niet mijn bedoeling ......

Dus dan moet je een keer inloggen bij microsoft voor een accountcontrole. Dan krijg je geen meldingen totdat zij vinden dat het mogelijk niet klopt.

'per ongeluk' kennelijk zelf de oplossing gevonden. Na de terugzetting van een systeembackup moest ik Skype weer opnieuw instellen. Daarbij had ik in eerste instantie een oud Skype-account gebruikt, en kort daarna de goede, en wist Skype kennelijk niet meer welk account te kiezen bij opstarten.
Door in het goede account af te melden via de de 3 hor. stipjes (dus niet gewoon afsluiten!) kreeg ik de gelegenheid om het goede account weer als standaard in te stellen.
Probleem alsnog opgelost, had dus toch niets te maken met een MS- of lokaal Win10-account

het probleem van mijn MS-account was een wachtwoordprobleem; opgelost door het nieuwe wachtwoord in te voeren, MAAR wel ten koste van mijn lokale account. Hoe kan ik terug naar een lokaal account? Misschien door het MS-account via een andere app (bv. mijn MS Office 2016) weer te veranderen, met als mogelijk gevolg dat het MS-account in Win10 niet meer klopt (en dan weer die foutmelding geeft), en uit 'arrenmoede' dan maar een lokaal account creërt .....

Reageer