Beveiligingsupdates in win8.1 geven zwart scherm, wat te doen?

Vragensteller: 
jacques
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
8.1
Toelichting op vraag: 

Sedert februari, wanneer ik de maandelijkse beveiligingsupdate uitvoer en na het herstarten krijg ik steeds een volledig zwart scherm met nog juist enkele iconen
op de taakbalk. ( configuratiescherm en pc )
Nu terug met de laatste update Windows 8.1 KB4556846.
Ik moet dan steeds de update verwijderen en na een herstart werkt alles weer ok.
Wie kan mij wat meer uitleg verschaffen aub.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Welke foutmelding krijgt u? Kunt u vinden in de Windows logboeken (Systeem)en in Configuratiescherm > Beveiliging en onderhoud > Onderhoud > Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven. Voorlopig zou u de eerstvolgende beveiligingsupdate die automatisch wordt geïnstalleerd kunnen verbergen en verbieden om te worden geïnstalleerd met http://download.microsoft..... (downloaden en uitvoeren, aangeven welke update niet mag worden geïnstalleerd). Zonder beveiligingsupdates wordt de computer natuurlijk wél kwetsbaar. Is uw harde schijf nog in orde? Controleren op fouten op de harde schijf (voor chkdsk uit). Doet een third party virusscanner moeilijk? Schakel die uit. Toevallig andere apparaten aangesloten? Koppel die los van uw computer. En probeer na dit alles opnieuw te updaten. Helpt systeem herstel? (terugzetten naar een datum waarop alles wel goed werkte). Voor andere mogelijke oplossingen is meer duidelijkheid nodig over de fout. Trouwens, als uw systeem en hardware in orde zijn, kunt u dan niet beter een gratis upgrade uitvoeren naar Windows 10?

Beste
Alles werkt prima. Alle updates ook, enkel de maandelijkse beveiligingsupdate. Na deze geinstalleerd tte hebben krijg ik een volledig zwart scherm met juist enkele inconen op de taakbalk. Langs daar kan ik bij windowsupdate en de beveiligingdupdate terug verwijderen. Alles loopt dan weer zoals het moet.
Dank voor de hulp.

Misschien eerst maar eens met schijfopruiming beginnen en daarna systeembestanden opschonen,dit verwijdert eerdere overbodige updates.

Beste,
Alles werd reeds vrieger uitgevoerd. En kel de beveilingsupdates werken niet en geven mij een vollefig zwart scherm. Enkel die update terug verwijderen heeft mijn oud scherm terug.

Om het half jaar doe ik schijfopruiming met systeembestanden opschonen,je bent dan ruim 6 Gb aan overbodige updates vrij.
Nieuwe 2e dinsdag updates staan er bij mij binnen 5 minuten op.

Kun je wat meer info geven?
Hoelang duurt het voor de updates geïnstalleerd zijn?
Gebruik je Cleaner Software?
Wat voor PC/laptop is het?
Is de conditie van hardware gecontroleerd met Speccy.

Hallo,
Het updaten verloopt snel en prima. Met de andere updates geen enkel probleem enkel met de beveiligingsupdates. Wanneer ik de pc herstart heb ik het zitten. Het is een desktop i7 met geen enkel clean software. Ik doe maandelijks een hd cleaning waarbij de systeem rommel ook verdwijnt. Ik heb toen in februari gelezen dat er meerdere waren die dit toen hebben meegemaakt. Het was toen een fout van microsoft. En microsoft heeft toen een reparatie update uitgebracht. Maar ik vind dit art.nergens meer terug. Maar ik blijf de fout maar behouden. Eigenlijk bezit ik een pc met win i8.1 met een beveiliging van een windows7. Groeten.

Misschien heb je wat aan de volgende links. (Helaas alleen Engels). Verder is het handig om de foutmelding te kennen (de Error ID).
https://www.bleepingcompu...
https://answers.microsoft...
https://forum.eset.com/to...
https://answers.microsoft...

Hallo,
Vergeten te vermelden: er is geen foutmelding te bespeuren en het is geen crash. Na het updaten moet je steeds je pc heropstarten
En ik krijg na het opstarten juist een volledig zwart scherm in de plaats vaˋmijn shermfoto met op de tazkbalk nog juist enkele iconen die blijkbaar goed werken want langs het icoon configuratischerm kan ik gewoon deze update verwijderen. Na enkele ogenblikken en na het verwijderen moet ik de pc herstarten en alles is weer zoals vroeger. Foto op het scherm, taakbalk en iconen zoals vroeger...Het euvel ligt enkel aan de beveiligingsupdates..maar wat..
Dank aan allen voor de inspanning en het zoeken.

In mijn eigen update geschiedenis vind ik een extra belangrijke geïnstalleerde update na de dinsdag patch
KB3172729: Beveiligingsupdate voor Windows 8.1 voor x64-systemen(15-02-2020)
Dan zou dit die reparatie update moeten zijn,alleen origineel is deze update uit 2016.

Hallo,
Dank. Ik zal even op zoek gaan.
Dank

Dit is identiek wat ik voor heb.
Gevonden op het net maar er staat geen oplossing bij en...ik heb die antivirus software niet..:

https://dutchitchannel.nl...
Reeks beveiligingsupdates voor Windows 7 en Windows 8.1 veroorzaakt problemen. Gebruikers met antivirusoplossingen van Sophos en Avast melden dat hun systeem na het installeren van de updates niet meer opstart. De uitrol van de updates is door Microsoft stilgelegd. Vooral zakelijke gebruikers lijken getroffen.Het gaat om de beveiligingsupdates KB4493467, KB4493446, KB4493448, KB4493472, KB4493450 en KB4493451, die sinds dinsdag 9 april beschikbaar zijn. Indien gebruikers deze updates installeren op een Windows 7 of Windows 8.1 systeem waarop bepaalde antivirussoftware geïnstalleerd, start het systeem niet op. Het gaat om de volgende software:Avast for BusinessAvast CloudCare

Sophos Endpoint Security and ControlSophos Central Endpoint Standard/AdvancedDe problemen doen zich voor zodra een endpoint na installatie van één van de gewraakte updates wordt herstart.

" Eigenlijk bezit ik een pc met win 8.1 met een beveiliging van een Windows 7 "

Volgens mij zijn Windows Defender 8.1 en 10 vrijwel identiek en is de Windows 7 versie iets anders (Security Essentials ?? ).
Windows 7 wordt sinds januari j.l. niet meer ondersteund dus de standaard beveiliging waarschijnlijk ook niet.

Dat lijkt me interessant om iets mee uit te proberen,d.w.z. de gewone Defender erop zetten of andere virusscanner (ik heb al jaren Kaspersky Free,geeft geen problemen).

Ik ben benieuwd.

Hallo
Ik zal inderdaad eens andere virusscaner moeten uit proberen. Wie weet dat de microsoft updates dan wel geinstalleerd geraken. Maar een virusscaner volledig van de pc verwijderen..?? Er blijven steeds stukken achter..

Kasperky werkt 100 % ,geeft nauwelijks processor- en geheugenbelasting , en de standaard scanner staat dan uitgeschakeld,zie onderhoudscentrum.

Dag,
Wat bedoeld u met de scanner staat uit?
Moet een virusscanner niet steeds aan staan?
Bedankt om mee na te denken over mijn wat bizar probleem.

Als je een andere virusscanner installeert , wordt de Windows scanner uitgeschakeld.
Ik zelf ben overgestapt naar Kasperky,omdat ik ook weleens eerder(2018) problemen had met Microsoft updates en Avira Free

Op de website van een virusscanner staat altijd een uninstaller, waarmee je een virusscanner volledig verwijdert.

Dag
Even mijn antivirus Panda vervangen door mijn oude bekende Avira maar alles zonder resultaat. Met de beveiligingsupdates steeds moeilijkheden.

Hallo,
Ik zoek dit zeker eens op.
Dank

Dag,
Ik werk wel met Panda en niet met
de eerdere vermelde Sophos en Avast die problemen kan geven met de beveiligingsupdates van Microsoft zoals vermeld in het hierboven vermeld artik.

De Panda Uninstaller is via de link te downloaden:
https://www.pandasecurity...

Dank u wel voor de medewerking.
Jacques

Reageer