Driverpack Solution is dat safe?

Vragensteller: 
gemma
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik ben mag ik wel zeggen door het oog van de naald gekropen, Ik zal proberen om het zo kort mogelijk uit te leggen. Ik heb sinds 2 dagen KASPERSKY free op mijn pc staan, en bevalt me goed moet ik zeggen, Maar nu komt mijn vraag zijn er ook mensen die driverpack solution hebben gedownload ? Dat is een driver update programma, Internet staat er vol mee met dit programma, maar toen ik het bijna geinstalleerd had, Toen kreeg ik in mijn rechter kant van mijn pc een bericht dat ik de virusscanner maar uit moest zetten, Wegens valse meldingen van diverse virusscanners. Heb dat wijzeluk natuurlijk niet gedaan, Maar toen begon de ellende, Kreeg van kaspersky te horen dat er twee virussen op stonden, Malware. die heeft hij gelukkig verwyderd, maar malware bytes vond noch 5 pups, potentieel unwanted programs. want mijn pc was noch niet in orde. Maar nu gelukkig wel. Daar wil ik de mensen , Als het mag van de redactie voor waarschuwen, Installeer niet driverpack solution want dat is niet safe. Sorry van dit lang verhaal.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Heb je hem ook gecontroleerd met Virus total?
https://www.virustotal.co...

Ja dat heb ik gedaan, En het rare is dat de meeste scanners groen licht geven, Ik heb dit programma al met diverse scanners geprobeerd, zoals Norton,Kpn Veilig, zelfs WINDOWS DEFENDER laat hem door, Alleen het smart screen filter begon toen het programma gedownload was te piepen, Maar toen was het leed al geleden, O.A. blauwe schermen, En pc bijna niet meer werkbaar, Met moeite met een herstelpunt noch terug kunnen gaan. Heb een idee, Is trouwens puur speculatie dat ze veel aan dit programma verdienen. Ben trouwens blij dat de zover ik weet dit programma op deze site niet te krijgen is.

Rechts op de site van DpS staat ook dat de download volgens Kaspersky veilig is,
maar Kaspersky zelf waarschuwt voor 2 virussen.
Ook opvallend : de afbeeldingen op de site met verschillende talen ,Nederlands en Russisch.
Kaspersky Free heb ik zelf ook en is vele malen beter en actueler als andere virusscanners.
Ik ben zelf heel terughoudend met driver updates, bij besturings-systemen in het algemeen: If it works , don't fix it.
Bij problemen,er staat goede tweaking software op deze site.

Dat klopt zelfs een franse download is er ook volgens mij, bij mekaar wel 6 pagina,s vol met dps zo als u het afkort, blijf er dus maar ver van weg, Met driver booster die van iobit heb ik wel een tijdje gebruikt, Geen problemen tot noch toe, Maar net wat u zegt ik heb ook dat niet meer op mijn pc, Ik gebruik alleen de WINDOWS updates en dat gaat prima.

Hallo allemaal,

Ik heb ook problemen gehad met Driverpack Solution.
Er word teveel veranderd op de desktop.

Een andere hulp is als er iets helemaal mis gaat, b.v. istart op de pc:

Maak altijd een backup buiten de geïnstalleerde windows om met LAZESOFT wat je kunt laten draaien op een opstartbare USB of cd met WINDOW 10 HOME.

De volledige naam is: Lazesoft Recovery Suite Home.

vrgr. Anton

Beste Gemma
Ik zal jullie een goed advies geven.
GEBRUIK NOOIT EEN DRIVER UPDATE PROGAMMA.
Als je denkt dat een driver niet goed werkt kijk dan in apparaat beheer
{Computer Beheren Apparaatbeheer}
Kijk dan welk apparaat je wilt updaten doe dit wel op automatisch door Windows laten zoeken als er een update is wordt deze geinstalleed.

Reageer