Blauwscherm tijdens Windows Restore, wat te doen?

Vragensteller: 
Hans Olthof
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Heb een nieuwe pc meer dan een jaar geleden met elke dag een vastloper, blauwscherm met bhhhgeluid. Nu is dat zelfde gebeurd bij de restore functie van windows en nu doet ie echt geen moor meer alleen opstart met windows10met keuzemenu, maar waar ik ook op druk of klik dan gaat ie weer vastzitten. Wist dit voor Win10 wel zelf op te lossen door C-schijf lost te maken en via .. maar dat gaat nu niet want dit is een m2e stripje en dat gaat niet want daar zijn geen lezers voor. Hij staat daar nu alweer meer dan een half jaar te niksen zonde eigenlijk.
Dus bij deze wat kan ik hier nog mee, voor ik misschien linux installeer maar daarvoor ontbreken bij het moederbord de eventuele instalatiebestanden.
Hopende dat u iets weet, met vriendelijke groet Hans Olthof.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Volgens mij worden bij Linux vrijwel alle benodigde drivers geïnstalleerd en anders zijn er via de gespecialiseerde Linux forums voldoende oplossingen.
Ik heb bij een eerdere Linux installatie alleen eens een probleem gehad met Wifi adapter drivers.
Krijg je geen meldingen over de vastlopers dat de computer wordt afgesloten en opnieuw wordt opgestart?
Begrijp ik het goed dat je de harde schijf verwijderd uit computer en de harde schijf open schroeft?

Dank u anoniem,
Nee ik haal geen schijf open maar sata of ide aansluiting kan ik altij via adapters benaderen. Verder heb ik zoveel(meer dan 365toen ben ik de tel kwijtgeraakt)dat ik de nodige meldingen heb uitgevoerd. Maar geen resultaat en toen het zelfs bij schijfherstel blauw werd kan ik nu dus niks mee.
Wel bedankt voor de Linuxtips ben ik heel erg mee geholpen.
Dank u, Hans Olthof.

Voordat je mijn tips en die van Postbus volgt,is de harde schijf niet gewoon defect of zijn de connectors,adapters en bekabeling niet beschadigd?
In dat geval helpt een ander besturing-systeem ook niet.

Bedankt anoniem, Maar zoals je waarschuwt heb ik alle componenten voor zover mogelijk in ander (test)comps gebruikt. Maar dit gaat om eenM2n als c-schijf zijnde en daar kan ik niks mee en moederbord reageert alleen tot win10keuze maar niks gaat verder. Vandaar mijn vraag wat kan ik hiermee?
Bedankt voor de tips en Linux zaken had ik al maar de M2n reageert niet en de sata4Tb schijf heeft geen win en of andere software(mijn eigen spul heb ik er al afgehaald). Nogmaals dank Hans Olthof.

Om je in te lezen in Linux, zie: https://makkelijkelinuxti...

Mijn advies: de meest uitgebreide versie is Linux Mint Cinnamon 64-bit.

Linux wordt compleet met vele drivers geleverd, dus dat werkt gewoon goed.

Als het om Drivers gaat

1. Download de Windows 10 ISO in een Linux besturingssysteem , via het zelfde adres waar Media Creation Tool word gedownload .
https://www.microsoft.com...
U komt dan op een iets andere pagina dan in een Windows besturingssysteem .
De Windows 10 ISO die u in Linux download is groter en heeft meer drivers dan de Windows 10 ISO die u in Windows via Media Creation Tool download .

2. Via HeiDoc.net in een Windows besturingssysteem kan het ook . De Windows 10 ISO via HeiDoc.net zijn net zo groot als die je download in Linux .
https://www.gratissoftwar...

Wel wordt aangeraden dat het beter is om het vanaf de officiële website van de producent te downloaden , vandaar dat ik Windows 10 ISO via een Linux besturingssysteem op 1. heb gezet .

Reageer