Beschadigd besturingssysteem na onderdelenupdate van Windows 10, hoe op te lossen?

Vragensteller: 
Yvo
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik heb windows7 in 2016 geüpdate naar gratis Windows 10home. In 2017 na laatste ondelenupdate reageerde mijn pc niet meer. Ik kon ook niet meer terug naar fabrieksinstelling omdat Windows old was verwijderd. Door verscheidene aanwijzingen op internet en ook repair pc niet gelukt. Kan ook niet opgelost worden door harde reset of recovery reboot. Steeds melding dat er beschadigd besturing systeem is. Geen back up meer of USB flash of iets anders om Windows 10 te herinstalleren. Ik heb geen licentie ervoor omdat het gratis update was van windows10
Hoe kan ik deze oplossen?

Mijn dank voor uw tijd,
Yvo

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Beste Yvo: u kunt als u een licentie code had op Windows 7, Kan u noch steeds Windows 10 gratis downloaden met de Windows MediaCreationTool, Als u dat intikt op google, Of bing wat ik gebruik dan kan je Windows 10 daar downloaden, Je hebt dan zelfs de keuze om Windows 10 helemaal schoon te installeren. verder als u een beschadigd besturing systeem heeft zou u via powershell: sfc /scannow is kunnen proberen, Dat heeft bij mij al diverse keren een beschadigd Windows gerepareerd. U vind powershell overigens bij programma,s en bestanden zoeken, Bij het start menu dus.En het commando uitvoeren via administrator anders werkt het niet. Hoop voor u dat een van deze tips u helpen. Groetjes.

Bedankt pop

Aanvulling wat pop al gezegt heeft wat betreft MediaCreationTool .
https://www.microsoft.com...
Klik op "Hulpprogramma nu downloaden" . Dan word "media creation tool" gedownload .

hallo als windows 10 al op je computer staat , heb je geen licentie code meer nodig om windows 10 te instaleren . via de creation tool die in de link staat aangegeven bij anonym kan je een windows 10 iso downloaden en een opstartbare usb maken , kom je dan aan bij het invoeren van de sleutel kan je deze overslaan door op "ik heb geen product code " te klikken en windows 10 zal dan na de instalatie zn eigen activeren .

om helemaal op zeker te gaan kan je ook nog een je windows 10 met je Microsoft account koppelen .
info :
https://websetnet.net/nl/...
op nieuw instellen computer info :
https://support.microsoft...
en
https://support.microsoft...

denk dat je hier wel mee aan de slag kan

Dank je egje voor je support, ga aan de slag

Je heb al een Windows licentie sleutel ,dus je kan ook overwegen op een nieuwe SSD schijf en m.b.v. Rufus een schone Windows 1909 te installeren en m.b.v. een goedkoop ICT-boxje de bestanden van je oude harde schijf over te zetten.

In aanvulling hierop:Ik bedoelde Windows 10 licentie en ik ga er vanuit dat op de huidige harde schijf om wat voor reden ook er iets mis gaat.
Ik gebruik nog steeds Speccy om de conditie van HDD's te controleren,maar volgens mij bestaat dit niet meer.

Deze link heeft mij in het verleden ook nooit teleurgesteld:
https://www.gratissoftwar...

Speccy bestaat nog steeds: https://www.ccleaner.com/...

En anders is SiSoftware Sandra een prima alternatief: https://www.sisoftware.co...

Reageer