Mag je bij bij taakbeheer WINDOWS DEFENDER helemaal uit zetten.

Vragensteller: 
pop
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Als je KPN VEILIG van F SECURE op je pc hebt , mag je dan via taakbeheer WINDOWS DEFENDER helemaal uit zetten? Omdat ik elke keer als ik mijn pc opstart het bericht krijg bij concentratie hulp rechts onder in de taalbalk dat mijn pc niet beveiligd is, Dat vind ik zeer irritant, Terwijl KPN VEILIG gewoon werkt en WINDOWS DEFENDER minuten lang de beveiligings gegevens moet ophalen, En daarna pas zegt dat WINDOWS beveiligt word door KPN VEILIG. Dus mijn vraag is dus ook mag je WINDOWS DEFENDER VIA taakbeheer helemaal uit zetten? Of is WINDOWS dan minder beveiligt?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

ps Ik bedoel niet WINDOWS DEFENDER UIT zetten bij taakbeheer maar bij services, Sorry.

Ja, dat mag, want KPN Veilig heeft de taak van Windows Defender overgenomen.

Dat is nog niet zo zeker; schakel je dan ook niet het smart screen filter uit?

Bedankt allebij voor de snelle reacties, Ik heb even een test gedaan bij WINDOWS services maar WINDOWS DEFENDER is daar niet uit te zetten. Dus mijn voorlopige conclusie is dat je met Windows Defender moet dealen, Anders weet ik het ook niet, en anders zet ik Windows Defender maar weer terug erop, Omdat ie ook niet zo slecht is. Groetjes.

Zover ik weet schakelt Windows Defender zichzelf voor het grootste deel uit als er een andere virusscanner aanwezig is. Wel blijft er dan nog iets actief als extra zekerheid en controle. Maar dit zou niet zo'n groot beslag op je systeem moeten hebben.

Bedankt voor de reactie, Ik heb op dit moment Windows Defender er weer op: Probleem opgelost.

Reageer