Hoe kan ik slechts enkele etiketten printen?

Vragensteller: 
JD
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Al lang print ik met Word etiketten. Word geeft de mogelijkheid om een aantal etiketten te printen,bv. 10 tot 15. Dat ging lang goed, maar sinds kort krijg ik wel die etiketten, maar steeds aangevuld tot het etikettenvel gevuld is (in mijn geval steeds 24 etiketten, de nrs. 10 tot 33).
Ik gebruik al ca 2 jaar Win 10, en het probleem doet zich pas sinds kort voor zowel met Word 2007 als Word 2016, en met een wifi-printer en met een bekabelde printer.
Iemand een idee waar het probleem zit (misschien Win 10?) en hoe dit op te lossen?
NB: een workaround is natuurlijk om in het adressenbestand na de gewenste etiketten voldoende lege regels open te laten, maar dat is toch steeds weer omslachtig, en vergeet je na enige tijd al gauw.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Stap 3: etiket afdrukken
https://www.seniorweb.nl/...

dit artikel geeft aan hoe je een enkel etiket kunt maken, maar waar ik misschien niet duidelijk over was, het gaat mij om enkele etiketten te printen uit een adreslijst. Het de verwijzing onderaan 'Etiketten maken van een adreslijst' beschrijft inderdaad hoe je mbv een adreslijst etiketten kunt printen, maar blijft steken op hele vellen. Mijn vraag is juist hoe krijg je slechts een paar etiketten geprint uit een grotere lijst.
Daartoe krijg je in Word bij 'Voltooien en Samenvoegen' 3 mogelijkheden, nl. alles, huidig adres en van: (bv. 10) tot: (bv. 15). Deze laatste mogelijkheid levert bij dus sinds kort steeds 24 etiketten, te beginnen bij het bij 'van:' ingevulde etiket. Tot voor kort (ik denk zo'n mnd geleden) kreeg ik wel het gewenste aantal etiketten.
Vraag is dus nog steeds: hoe komt dat? Aangezien zich dit op 2 verschillende printers en 2 Word-versies voordoet, ligt dit misschien toch aan Win 10?

Testen op problemen in Windows

Als u wilt zoeken naar stuurprogramma's van het apparaat of programma's in het geheugen die de afdrukfunctie van Word kunnen verstoren, start u Windows in de veilige modus en test u het afdrukken naar een bestand in Word.

5 manieren om Windows 10 veilige modus in te schakelen .
https://www.personalcompu...

Werkt Word dan wel goed met de bekabelde printer ?

Als het afdrukprobleem van Word niet optreedt wanneer u Windows in de veilige modus start, gebruikt u "Windows schoon opstarten" om de bron van het probleem vast te stellen.
https://support.microsoft...

Je kunt in Word in het menu naar "Verzendlijsten" en dan "Adreslijst bewerken". Je krijgt dan als het goed is een tabel te zien waar je adressen in staan, vervolgens kun je dan aan- en af vinken welke adressen je wilt printen. Daarna weer "Voltooien en samenvoegen

Tony,
ja, dat is de oplossing! De geselecteerde adressen worden ook netjes direct na elkaar afgedrukt.
Bedankt!

Reageer