TomTom navigatiesysteem wordt niet herkend, wat te doen?

Vragensteller: 
Martin Hermes
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 Pro 64-bit v1903
Toelichting op vraag: 

Hoi, ik krijg geen melding op mijn pc dat het navigatiesysteem is aangesloten, in de verkenner ziet hij de tomtom xl als schijf F en in de totalcommander ook, de volledige mapstructuur dus. Bij hardware verwijderen ziet hij de tomtom ook in schijfbeheer ziet hij de tomtom als schijf F. Stuurprogramma bijwerken of device verwijderen en weer opnieuw aansluiten helpt allemaal niet.
Op de laptop deed hij het de laatste keer na 4 pogingen wel maar nu ook niet meer, het is raar dat alle apparaten de tomtom zien maar het programma TomTom Home niet (geen navigatiesysteem aangesloten) krijg ik te zien.
Ik heb Tomtom home op 64 en 32 bits geprobeerd maar ook de laatste nieuwe versie van tomtom home ziet niet dat de tomtom is aangesloten. Andere kabels geprobeerd maar dat vond ik eigenlijk al onnodig omdat de pc en de laptob de tomtom wel zien.
Heeft iemand een oplossing of suggestie?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Via appbeheer alle usb driver(s) verwijderen en dan 1voo1 weer aansluiten en dan weer zien/checken.

Gooi eerst wel je usb devices van je pc af,voordat je deinstallleert,om troubles te voorkomen.

afbeelding van Martinus1953

gedaan hielp niet, maar.................. op de laptop zat een usb voor de draadloze muis die heb ik er uit gehaald en op die plek de tomtom aangesloten en nu herkent tomtom home opeens de tomtom en is 'm aan het updaten. De laptop heeft win 7 een officiële Engelse versie dus straks maar de usb afmelden (verwijderen) lijkt me nodig bij win 7
En uiteraard bedankt voor je reactie  gr. martin

M.Mermes

Leuk dat het weer werkt,kan die muis zijn geweest...

afbeelding van Martinus1953

dat was de enige usb poort op de laptop die ik nog niet gebruikt had voor de tomtom het valt me op dat iedere usb poort één keer gebruikt wordt voor de tomtom en daarna werkt die poort niet meer met de tomtom. Ook op de pc is dat zo.

M.Mermes

afbeelding van Cornelis

Misschien een USB2 en een USB3 op je laptop?

afbeelding van Martinus1953

nee hoor

M.Mermes

TomTom Home is een verouderd programma, verwijder dit programma van TomTOM en installeer via hun website de TomTom Drive connect

afbeelding van Martinus1953

Ga ik doen hartelijk bedankt voor de reactie  gr. martin

M.Mermes

Reageer