Thunderbird 68.5 voert update niet automatisch uit, wat nu?

Vragensteller: 
Ben
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
1903
Toelichting op vraag: 

Als ik zelf probeer te updaten via "help" dan wordt de update wel gedownload maar er wordt daarna gemeld "update mislukt / download hier de nieuwste versie"
Dat is leuk, maar als ik dat doe lijkt het erop dat er een hele nieuwe installatie gaat plaatsvinden. Worden dan alle instellingen & wachtwoorden automatisch daarin meegenomen of wordt het een echte nieuwe installatie en moeten alle instellingen opnieuw worden ingevoerd??
Ik heb nl. 5 email-accounts ...
Of moet ik wachten tot Thunderbird automatisch gaat updaten?

Bedankt alvast voor jullie reacties :)
Ben

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Giant

Dat zou geen probleem moeten zijn. Bij een nieuwe installatie van Thunderbird worden de bestanden in map 'program files". aangepast cq vernieuwd.

Het profiel waarin je pesrsoonlijke instellingen (en mail) staan staat in map "appdata".
Daar wordt niets aangapast.

Je zou voor de zekerheid een kopie van je profielmap kunnen maken. Dan kun je deze als er toch iets niet goed gaat terugplaatsen.

Giant, dankjewel voor je reactie.
Ik heb intussen mijn/het probleem gevonden: een paar weken terug heb ik via MS Defender de Ransomeware-beveiliging ingeschakeld, zie ook deze link:
https://www.gratissoftwar...

Ik had toen ook ingesteld dat Thunderbird en andere applicaties toegestaan werden, maar blijkbaar met updaten werkt dat toch niet!
Toen heb ik deze Ransomeware-beveiliging even uitgezet, de update van Thunderbird uitgevoerd via handmatig updaten en vervolgens weer de Ransomeware-beveiliging ingeschakeld ...
Ditzelfde moet ik doen als ik een document wil opslaan ondanks dat ik denk dat ik die Ransomeware-beveiliging goed heb ingesteld.

afbeelding van redactie

Veel programma's bestaan uit meerdere .exe-bestanden die je allemaal los toestemming moet geven voor anti-ransomware. Let op de meldingen die Windows 10 geeft op zo'n moment!!! (bij elke blokkade krijg je namelijk een meldingsvenster te zien). Klik daarop en dan kun je in een keer het betreffende programma-bestand toestaan.

@Ben
Ik heb eventueel een link voor je:
https://www.thunderbird.n...

Klik op D (Dutch) of Scroll naar beneden en kies de bit versie.

Reageer