KPN Veilig via taakbeheer eenvoudig uit te zetten. Is dat wel veilig?

Vragensteller: 
jan
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
WINDOWS 10
Toelichting op vraag: 

Ik heb KPN VEILIG van F SECURE op mijn laptop, Nu ben ik er achter gekomen dat je via taakbeheer van WINDOWS hem heel gemakkelijk uit kan zetten, Dat is toch niet veilig lijkt mij, Want ik krijg als ik de service gestopt heb< De mededeling: pc moet opnieuw opgestart worden. Heb het ook al geprobeerd bij NORTON, En WINDOWS DEFENDER maar zijn niet uit te krijgen via taakbeheer. Mijn vraag is dus ook: Moet ik een andere scanner nemen, Want deze vertrouw ik niet zo meer? Want ik internet bankier er ook mee.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Kijk eens bij Taakbeheer > Services en dan Status.

Daar heb ik naar gekeken, de service komt niet meer terug, en moet daarna de virusscanner opnieuw starten, KPN VEILIG heeft overigens plus minus 7 services, En die kan ik allemaal handmatig bij taakbeheer uitzetten, Is toch niet veilig?

Wat is de Status van Norton en Windows Defender?

Ik weet niet precies wat u met de status bedoeld, Maar wat ik wel weet dat NORTON en WINDOWS DEFENDER, Zich bij taakbeheer niet handmatig laten uitschakelen. En dat lijkt mij toch op zijn minst, Als je evt gehackt zou worden op je pc veiliger.

Taakbeheer > Tabblad Services en dan Status.
https://postimg.cc/WhrGrVqc

Rechts (onder Status) staat gestopt,Windows Defender is dus gestopt.

Dat komt omdat ik Avast Antivirus op mijn PC heb staan en dan stopt Windows Defender automatisch.

Als Norton alleen een antivirus programma is,staat dat ook uit.

Ik denk dat een gestopt programma niet handmatig is uit te schakelen.

Beste Anoniem: Ik denk dat ik het een beetje verkeerd heb uitgelegd. Ik zal proberen om het goed uit te leggen: Ik heb Norton een tijdje op mijn pc gehad, en heb toen bij taakbeheer van WINDOWS geprobeerd om hem uit te schakelen, Wat niet lukte. Heb toen Norton verwijderd, En bij WINDOWS DEFENDER hetzelfde geprobeerd, En dat lukte ook niet. Toen heb ik KPN VEILIG geinstalleerd en daar kon ik de services bij taakbeheer wel uitzetten, Kreeg toen na een paar minuten de mededeling van KPN VEILIG dat ik opnieuw de pc moest opstarten om alle services van KPN VEILIG naar behoren te laten werken, Ik heb dus nooit met 2 virusscanners tegelijk gedraaid, Als u dat bedoeld teminste.

Dit is mij inderdaad duidelijker.

Ik heb net geprobeerd om via taakbeheer Avast Antivirus uit te schakelen,
en dat is ook mogelijk,ik kreeg alleen een waarschuwings-bericht.

Dus dat is denk ik niet vreemd,maar Norton is wat dat betreft dus beter beveiligd.

Ik ben blij dat u mijn vraag nu begrijpt, Ik heb inmiddels WINDOWS DEFENDER er op zitten, En die kan je dus ook niet uitschakelen via taakbeheer omdat de scanner, Manipulatie bescherming heeft, En als je die ingeschakeld hebt dan is WINDOWS DEFENDER, Niet meer uit te schakelen via taakbeheer, en de goede berichten van deze site, En natuurlijk van A.V. TEST die het een topprodukt vind. Bedankt overigens voor de reactie: groet, Jan.

Reageer