Hoe los ik op dat 1 usb stick niet herkend wordt in Virtualbox Windows 10?

Vragensteller: 
ano
Windows
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Virtualbox Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik gebruik Linux Mint xfce met daarop Virtualbox . Op die Virtualbox heb ik o.a. Windows 10 .
1 USB stick werkt wel op Linux Mint , de gewone Windows 10 (die staat op mijn 2de harde schijf) en op Virtualbox Linux Mint , maar deze werkt niet in Virtualbox Windows 10 .
Andere USB sticks werken wel in die Virtualbox Windows 10 .

Als ik de USB stick heb ingeplugd , krijg ik het wel rechts onderin op het bureaublad te zien bij "Verborgen pictogrammen weergeven" maar niet in "Deze pc" en bij "Schijfbeheer" zie ik wel "Schijf 1 Verwisselbaar (E:) Geen medium" met een grijze balk erachter . Vergelijkbaar met de 2de afbeelding van deze pagina https://www.pc-helpforum.... .
Opdrachtpromt - diskpart uitgevoerd , maar de uitslag is hetzelfde als in afbeelding 3 en 4 . Stationletter en paden wijzigen in Schijfbeheer loste het probleem ook niet op .

Ook heb ik geprobeerd in de normale Windows 10 ,de USB te controleren met "Foutcontrole" . Maar die kon geen fouten vinden .
Formatteren naar NTFS of FAT32 met de normale Windows 10 of Linux Mint lukt wel maar lost het probleem in de Virtualbox Windows 10 niet op.
Wat is de oorzaak hiervan en hoe los ik dat op ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Ga naar apparaatbeheer, zoek daar de usb poorten klik 1 voor 1 bij de usb poorten met rechter muistoets en ga naar eigenschappen dan klik je op het tabblad energiebeheer en haal het vinkje weg bij mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen klik daarna op OK, lang leve windhoos, doe dit ook bij je wifi kaarten daar voorkom je mee dat de wifi regelmatig weg valt.

Groet:
Leen

Helaas ,USB-apparaat voor massaopslag was in Virtualbox Windows 10 niet aan gevinkt . Dus dat is de oorzaak niet .

Open Virtualbox. Select your VM and go to "Machine" -> "Settings" -> "USB". Check "Enable USB Controller"; click on the icon with the USB plug and the plus, and click on the devices you want to be automatically mounted in the VM. Click "Ok".

Dank u wel , maar die staat al ingesteld . Daar ligt het niet aan.
Het probleem is dat deze USB stick in Virtualbox Windows 10 geen medium heeft.
Onder Schijfbeheer staat Schijf 1 Verwisselbaar (E:) Geen medium met een grijze balk erachter .
Klik ik daar rechts op en ga naar Eigenschap - Algemeen dan staat er Dit apparaat werkt correct. Bij Volumes heeft Volume geen Capaciteit .

Jammer
Zelf ben ik 1,5 jaar geleden, tegen beter weten in overgestapt van Virtual Box naar VMware.
Daarin draait Windows7 ultimate 32 bit, ivm met een oud Exact boekhoudprogramma uit 2000. Loopt soepel en ben daar tevreden mee. Ook usb stick wordt meteen herkend.
https://www.gratissoftwar...

Dank u wel maar ik ben al blij dat ik Virtualbox een beetje begrijpt .
Alle andere USB sticks werken wel in de virtuele Windows 10 . Alleen 1 USB stick niet .
Kapot is die ene USB stick ook niet , want het werk wel op Linux Mint , de gewone Windows 10 en Linux Mint in Virtualbox .

Reageer