Kan ik in Edge instellen dat pdf opent in Adobe Reader?

Windows
Windows 10
luc
11 december 2019 - 17:12

In mijn Windows 10 is Acrobat Reader de standaardapp om pdf's te openen en dat werkt goed. Maar als ik in de browser Edge op een pdf-link klik wordt deze pdf geopend in de browser Edge zelf. Kan in Edge ingesteld worden dat een pdf direct en altijd geopend wordt met Adobe Reader?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Anoniem
luc

Al deze stappen had ik reeds uitgevoerd. Adobe is reeds de standaardapp voor pdf's. Het probleem is eigenlijk dat als je in de browser Edge zelf op een pdf klikt, dan wordt deze nog steeds geopend in de browser. Als ik het bestand eerst opsla op mijn computer en dan open is dit automatisch in Adobe. Ik zou graag hebben dat als ik in Edge op een pdf klik deze pdf direct geopend wordt in Adobe en dus niet eerst het bestand moet opslaan. In Chrome en Firefox werkt dit wel goed.

Anoniem
Thijs

Goedemorgen Luc,

heb jij in middels een antwoord? ik heb sinds gister Edge en wil vanuit browser ook graag rechtstreeks in adobe openen.
Alvast bedankt

Anoniem

Bestand downloaden , weergeven in map en vandaar uit openen (met Adobe).

Luc

Volgens mijn opzoekingen kan je in Edge niet rechtstreeks een pdf-bestand openen met Adobe. Je moet het inderdaad eerst opslaan en dan openen met bv. Adobe.

Anoniem

instellingen - apps en onderdelen - standaard apps - standaardapps per - bestandstype en daar kun je bij pdf je pdf programma instellen door rechts te klikken en te kiezen.

Luc

Dat weet ik wel, maar dat werkt niet voor pdf's in Edge.

redactieafbeelding van redactie

Hoe kun je standaard applicaties wijzigen in Windows 10:
https://www.gratissoftwar...

oldie46

Hoi luc,
https://helpx.adobe.com/n...
Met bovenstaande link moet het lukken.
Succes

Anoniem
Harry

Bij mij is Edge nog irritanter.
Ik heb adobe ingesteld als standaard applicatie voor het openen van pdf.
Elke keer als ik Edge start, dan wijzigt Edge dit zelf en worden pdfjes standaard met Edge geopend. Hoe kan je dit uit zetten?

redactieafbeelding van redactie

Voor de duidelijkheid: gebruik je de oude versie van Edge of de nieuwe Edge-Chromium versie?

János

Zorg eerst dat je Acrobat hebt ingesteld als standaard app. Als je dan in Edge op een pdf klikt wordt deze gedownload onderin. Klik op de drie puntjes en selecteer dan Altijd met systeemviewer openen. Je kunt dit later weer ongedaan maken in de Instellingen onder Downloads

Reageren