Hoe krijg ik mijn geluid weer terug? Van de ene op de andere dag opeens verdwenen!!!

Vragensteller: 
johan peters
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
windows 10
Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Beste johan peters ,

Zie deze link ,

https://support.microsoft...

Dat heb ik ook met mijn Dell-pc van ongeveer 2 jaar. Sinds 2 maanden ongeveer en dan 2x per week. Probleemoplosser helpt perfect maar opeens is het geluid weer weg en kan ik het trucje herhalen, vaag...

In het verleden ook dit probleem wel eens gehad. Heb toen de drivers opnieuw (over de bestaande drivers heen) geïnstalleerd en probleem was verholpen. Kun je wellicht eens proberen.

Speakers aan?
Kabels nog ingeplugd bij speakers?
Minijack nog achter in computer?
Mengpaneel Windows op mute?
Speelt er wel muziek af?

Iedereen bedankt voor de reacties, maar helaas ben ik niet verder gekomen.

Als u bij start-->instellingen-->systeem-->geluid kijkt, dan kunt u daar alles nalopen met betrekking tot het geluid in Windows 10.
Staat bij uitvoer dan het juiste apparaat voor u geselecteerd ?
Staat het hoofdvolume wel (ver genoeg) open ?

Verder staat daaronder de knop "probleem oplosser" deze kunt u ook doorlopen om wellicht zo de geluidsproblemen aan te kunnen pakken.

Een andere mogelijkheid is door in datzelfde scherm helemaal aan de rechterkant te klikken bij verwante instellingen op de link "configuratiescherm geluid"
er opent dan een nieuw schermpje. Daar kunt u ook selecteren welk uitvoer apparaat gebruikt moet worden als standaard apparaat. Staat daar het juiste apparaat geselecteerd ?

Als u bijvoorbeeld meerdere geluidapparaten beschikbaar heeft op uw systeem en deze staat bijvoorbeeld geselecteerd op uw ingebouwde speakers van uw monitor, en van uw monitor staat het volume helemaal uit, dan zult u ook niets horen op uw aangesloten speakerset bijvoorbeeld.

Wellicht kunt u iets meer informatie geven over wat voor soort verbinding tussen computer en de speakers wordt gemaakt ? of in het geval van een versterker bijvoorbeeld hoe dit dan is aangesloten ?

Er zijn veel mogelijkheden om speakers en dus geluid in zijn algemeenheid weer te laten geven via een computer

Verder zou u bijvoorbeeld kunnen kijken in het apparaatbeheer van Windows 10 of daar wel alles goed geïnstalleerd staat. (drivers)
Klik daarvoor met de rechtermuisknop op de startknop, vervolgens uit het menu op apparaatbeheer. Daar ziet u vele onderdelen staan die met geluid te maken hebben zoals "audio invoer en uitvoer" maar ook "besturing voor geluid video en spelletjes"
Als daar een onderdeel niet goed geïnstalleerd staat, dan staat daar het betreffende onderdeel opengeklapt. U kunt dan met de rechtermuisknop op het betreffende onderdeel klikken en uit het menu wat u te zien krijgt kunt u ook het stuurprogramma bijwerken, dit zou ook een mogelijke oplossing kunnen zijn.

Ook kan het geluid op gedempt staan in Windows 10. Dit kunt u dan controleren door met de rechtermuisknop op het speaker icoontje te klikken wat rechtsonder naast uw klokje op de taakbalk staat. Uit het menu wat u nu te zien krijgt klikt u dan vervolgens op "volume mixer openen" als het geluid op gedempt staat dan ziet u daar zo'n verbodsbord over een speaker icoontje staan. Een klik op zo'n icoontje met de linkermuisknop en u schakelt het geluid weer aan en verdwijnt ook weer dat verbodsbord icoontje.

Hoop dat dit u enigszins helpt bij het oplossen of achterhalen van uw geluidsproblemen op uw systeem.

Met vriendelijke groet,
CSW Wouter

Misschien dat dit U helpen
https://www.youtube.com/w...

Reageer