Hoe kan ik een verse Windows 10 op nieuwe SSD krijgen met behoud van Office, mail en meer?

Vragensteller: 
FRANCOIS
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 via update
Toelichting op vraag: 

Ik heb een laptop Acer en destijds gekocht onder win 7 ….de dochter heeft een HP en gekocht onder win 8.1 , op een bepaald moment kon je gratis upgraden naar win 10 , wat we dan ook hebben gedaan en echt gewacht tot de laatste week , ik las toch op forums gratis van die datum …tot einde datum.

Ondertussen zijn er al zo veel updates geweest , en in feite de éérste update van win 7 naar 10 en van win 8.1 naar 10 zijn echt geen echte win 10 windows versies ,volgens ik al meerdere keren heb gelezen ? computers zijn trager geworden.

Mijn bedoeling zou zijn ….als het kan , want zelf ben ik maar een gewone eenvoudige computer gebruiker ,ik zou graag de HD vervangen door een SSD , en op die SSD zou ik een verse win10 zetten dmv een USB opstart stick , die je op de microsoft site kan downloaden .MAAR dan zou ik graag alles ,maar ook alles en zeker programm’s etc willen overzetten naar de SSD .Wij gebruiken o.a. beiden nog een oude versie ( die het nog altijd doet ) van microsoft office ,met mail gebruik outlook ,ik heb die destijds aangekocht ,niet goedkoop ,maar hij doet het nog altijd .We willen zeker al onze mail niet kwijt , Maar de windows die nu op de gewone HD staat willen we niet !!

Ik heb al gelezen , dat je een volledige backup kan maken van je computer en die op een SSD kan zetten , dus echt een volledig gedoe met besturing systeem en al …dan de HD uit de laptop , de SSD er in en draaien maar …met een veel sneller harde schijf de SSD .Maar die win die er nu opstaat , die wil ik niet ,ik wil gewoon een verse win 10 erop . DUS KAN DAT EN HOE MOET IK DAT DOEN

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

als u een schone installatie wil bent u natuurlijk alles kwijt.
de programma's moeten dan weer allemaal opnieuw geïnstalleerd worden (dus ook office)
als dat een optie is kunt u dat gaan doen.
voor de mailtjes in outlook zijn pst en ost bestanden die u dan over kan zetten in outlook, en dan zou alles normaal gesproken weer moeten werken.

meer info over de pst en ost bestanden en wat deze zijn kunt u op (o.a.) dexze site lezen
https://support.office.co...

Hallo,

dank voor de reactie , ja ik had het anders voorgesteld ..bestaande HD eruit ,nieuwe SSD plaatsen en verse windows 10 er opzetten en dan alles ( met uitzondering de oude upgegrade win ) .
kan ik het volgende doen ...oude HD eruit , nieuwe SSD in de Acer en via usb opstart stick er de win 10 opzetten , dan al beginnen om foto's over te zetten en een paar programma's installeren . Maar kan ik dan tijdelijk de oude HD terug plaatsen ? en gaat de Acer dan terug werken onder deze originele HD .

grt

Je kan ten alle tijden de oude HDD ipv de ssd weer terug plaatsen met Windows en alle progs en mails zoals dat nu in gebruik is.

Wel kan het zijn dat je dan nieuwe updates misloopt die je straks op je ssd krijgt natuurlijk

Misschien een optie om de HDD dan aan te sluiten op een usb cradle/dock?

Dan start windows gewoon van de ssd en is de HDD te benaderen als externe hdd

Voordeel is dat je daarmee de inhoud van hdd kan clonen naar ssd, maar ja dan heb je dus ook de Windows die je niet wil

O.K. Woussie,

Dan ga ik dat proberen , in de uren als ik tijd heb !! ben enkele jaren op pensioen en ben nog veel in de weer ,voornamelijk voor de kleinzoon dan . Maar nu weet ik dat ik de oude HD terug kan plaatsen ,en als ik de tijd heb ...met de Nieuwe SSD verder doen ( is vandaag met de Post afgeleverd )
ik heb zo een adaptor ...usb naar die aansluitingen van een HD of SSD ...dus dan kan ik de oude HD hierop aansluiten en bv foto's , en filpmjes ...voornamelijk dan van op school overslepen naar de nieuwe SSD die dan in de Acer zit hé ...als ik het goed begrijp
grt,

françois

Goed begrepen :)
Suc6 ermee

Als je bij een nieuwe pc of een nieuwe schone Windows installatie een oudere versie van Office wil installeren en dat lukt niet,wordt dat vaak veroorzaakt door de Trial van een nieuwere Office versie,die je bij Windows 10 krijgt.
De helpdesk van Microsoft heeft toen die nieuwe versie verwijderd bij mijn vader zijn nieuwe PC en de oude erop gezet,het was binnen 10 minuten gepiept.
Voor particulieren zijn daar geen kosten aan verbonden .

https://support.microsoft...

Reageer