Hoe kan ik emClient adresboek importeren in Thunderbird?

Vragensteller: 
Rufus
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 versie 1803
Toelichting op vraag: 

Ik heb Mozilla Thunderbird 60.8.0 geinstaleerd als tweede e-mail account, maar het is mij onmogelijk om het adresboek van mijn eM Client(die ik nu gebruik)te importeren naar Thunderbird. Heb al geprobeerd met contactpersonen vcf en csv, maar niets lukt. Precies of Thunderbird wil die adresboek van eM Client niet herkennen.
Weet er iemand daar raad mee a.u.b.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Ik heb mijn contacten en agenda´s gekoppeld via de ad-onn tbsync, de andere manier heb ik nooit gebruikt

Thunderbird moet een .csv-bestand zonder meer kunnen importeren, want dat kan Thunderbird ook exporteren.

afbeelding van redactie

Thunderbird kan inderdaad csv bestanden importeren, maar eMClient kan niet exporteren naar csv. Alleen naar vcf en dat kan Thunderbird niet importeren zonder extra add-ons (en in versie 68 die wij gebruiken zijn deze import addons zelfs nog niet beschikbaar geloof ik). Synchroniseren van contacten is wel mogelijk als het om een webmail-account gaat.

Hier exact zelfde probleem. CSV lrijg je alleen via Excel/ Al ge[rpbeerd met een app naar excel te exproteren. Icloud heeft de gegevens en zijn gesynct met Emclient en Outlook2019. Een export uit Outlook lukt we, maar dat is nog steeds geen sync.
Mijn probleem is ontstaan vanuit de vraag hoe ik verjaardagen in Emclient krijg. Dat kan volgens de helpdesk van Emclient niet.

afbeelding van Vdaal91

Om welk account gaat het? Outlook, Gmail of iets anders?

Voor Outlook/Hotmail kan je de add-on TzPush installeren om je adresboek te syncroniseren.
Voor Gmail kan je gContactSync gebruiken.

Het gaat om het syncen van verjaardagen uit icloud in emclient

Beste mensen bedankt voor jullie moeite, maar ik heb Mozilla Thunderbird van mijn laptop verwijdert,ik ga gewoon verder met mijn gebruikelijke eM Client die ik gewoon ben en er tevreden van ben. Voor mij kan dit forum gesloten worden.
Nogmaals aan allen hartelijk dank.

Reageer