Wat is het nut van MailStore Home?

Vragensteller: 
Léon
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 7 Home Premium, 64-bits
Toelichting op vraag: 

Misschien een vreemde vraag, maar wat is de zin van MailStore Home?
Nog een vraag hierover: als e-mails worden verwijderd, zijn ze dan ook weg als je een nieuwe back-up maakt?
Toelichting:
Ik was jarenlang van plan om een andere e-mail te nemen, en nu ik dat eindelijk gedaan heb, (b)lijkt MailStore Home nergens voor nodig te zijn.
Of is dat alleen omdat ik toevallig naar Outlook ben gegaan, waardoor ik opeens twee Microsoft accounts had? (Die daardoor dus gemakkelijk te synchroniseren waren).

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Inderdaad: MailStore Home is (slechts) een programma om backups te maken van je e-mail. Met bijna ieder e-mail programma kan je al je mail-accounts benaderen en die mail - al dan niet - naar je pc overhalen waarvan je dan met een back-up programma backups kunt maken. Soms kan je in het mailprogramma zèlf, mbv. filterregels, een back-up maken.

afbeelding van Léon

Hallo Vic,
Wat ik ook nooit begrepen heb: waarom zou je een back-up maken? Is het angst voor een faillissement van de e-mail aanbieder?
Als ik een of andere e-mail uit bijvoorbeeld 2012 zoek, dan ging dat gewoon in de oude e-mail en nu dus ook in de nieuwe e-mail.

Het een en ander is wel een beetje afhankelijk van hoe je met e-mail omgaat en welke restricties je provider heeft.
Je kunt e-mail naar jouw pc halen (en van de server van je provider verwijderen) - dan is een back-up misschien handig - of bij je provider laten staan en vb. via IMAP benaderen. In het 2e geval heb je veelal 'beperkte' gratis opslagruimte.

afbeelding van Léon

Hallo Vic,
 
Na 13 jaar e-mailen bij Yahoo! Mail en heel veel bewaren had ik 0,11% van de opslagruimte gevuld.
 
Ik vraag mij dan af wat anderen allemaal bewaren.

Reageer