Waarom krijg ik een privacyherinnering van Google?

Windows 10 versie 1809
Frieszo
19 juni 2019 - 13:06

Bijna elke dag krijg ik deze melding en elke keer geef ik aan, dat ik akkoord ga. Heel irritant. Heeft iemand hier een verklaring voor?

Vraag is beantwoord

Reacties

Kees

Wat is de precieze tekst van de melding en op welk moment krijg je dat; is dat via een email-programma of met een web-login?

pop

Beste FRIESZO. Toen ik noch google gebruikte, Kreeg ik het ook elke dag, Zeer irritant, Volgens mij kan je die melding ook niet stoppen, Ben sinds kort overgegaan op bing, Van MICROSOFT, Krijg je alleen de eerste keer de privacy regels, Maar daarna niet meer, Want ik heb de browser er al een paar weken op staan en nergens last van. Alleen als je you tube filmpjes wil bekyken, Dan krijg je van google noch wel eens het bericht over privacy, Omdat you tube helaas ook van google is.

Anoniem

Als je ingesteld hebt om geschiedenis en/of cookies te verwijderen bij afsluiten in je browser gebeurd dat.

redactieafbeelding van redactie

Wat Anoniem zegt is hoe het komt. Als je de privacyverklaring van Google accepteert dan zet Google een cookie op je pc. Als je die verwijdert met een cleaner of automatisch bij het afsluiten van je browser dan vraagt Google dat de volgende keer opnieuw omdat het niet kan zien (aan de cookie) dat je al geaccepteerd hebt.
Daarnaast werkt Google wel vaker zijn privacy statement bij en die moet je dan ook steeds weer opnieuw accepteren.

Cornelisafbeelding van Cornelis

Volgens mij lgt het niet aan de cookies; heb de mijne gewist en hoefde alleen maar opnieuw in te loggen.
Klik je de melding soms gewoon weg?
Bij de privacyherinnering moet je wel eerst helemaal naar beneden scrollen, daarna kun je pas akkoord gaan.

redactieafbeelding van redactie

Ook als je soms ingelogd bent bij Google (Gmail bijvoorbeeld) en daarna weer niet dan krijg je de melding opnieuw.

Lees hier meer:
https://superuser.com/que...

Reageren