Kan ik Ubuntu 14 direct naast Windows 10 installeren?

Vragensteller: 
Kees
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik heb nog een ISO-CD met Ubuntu 14,04. Wanneer ik deze opstart, krijg ik bij deze versie de mogelijkheid om Ubuntu NAAST Windows te installeren. Kan ik dat inderdaad direct doen, zonder eerst allerlei instellingen in Windows (partities e.d.) aan te maken?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

partitie aanmaken doe je tijdens de installatie van Ubuntu .
Kijk hier bij NR. 8
https://nl.wikihow.com/Ub...

Je kunt beter kiezen voor Ubuntu 18.04 of Linux Mint 19.1, want jouw versie is verouderd. Het kan inderdaad naast Windows; je systeem wordt dan dual-boot.

Dank je wel voor het antwoord Kees (jaja) maar voor zover ik dacht te weten heb je bij het installeren van Ubuntu vanaf versie 16 niet de mogelijkheid van "Naast" Windows 10 die versie 14 wel heeft. Bovendien wordt er bij het installeren van 14 meteen aangeboden om een hogere versie er over heen te plaatsen.

Je kunt gerust Ubuntu 18.04 of Linux Mint 19.1 naast Windows 10 installeren. Tijdens de installatie krijg je de mogelijkheid aangeboden om wel of niet met Windows te installeren.

Bij 14 de mogelijkheid krijgen om een hogere versie er overheen te plaatsen is nogal onzinnig/omslachtig, want rechtstreeks de hoogste LTS-versie installeren is toch de kortste weg.

Iemand die een dual-boot wil instaleren, maar nog niet degelijk de nodige informatie hierover leest ? ? ? Kees is precies slimmer dan Kees :-)

Zo, er wordt hier wat afgekeest zeg. Wil de echte Kees dan nu opstaan?
Hoe dan ook allen hartelijk dank voor de feed-back,
De (Vraag)Kees

Reageer