Bevat Aliexpress Malware?

Vragensteller: 
ano
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Linux Mint xfce
Toelichting op vraag: 

Normaal kon ik bij Aliexpress iets zoeken zonder ingelogd te zijn. Nu moet ik, als ik iets zoek of aanklik, eerst inloggen. Is dat normaal of heb ik hier te maken met malware of iets dergelijks? Het adres ziet er nu zo uit: https://nl.aliexpress.com/ . Raar, dat nl nu voor aliexpress staat. Ook als ik www.aliexpress.com aanklik, kom ik op https://nl.aliexpress.com/ . Ben ik de enige of hebben meer mensen het nu zo staan? En als je alleen iets wil zoeken zonder iets te kopen, moeten jullie dan ook eerst inloggen?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

nl aan het begin van de URL is heel gewoon; de website leest het land uit en past de tekst daarop aan; het is dus geen malware.

Moet u ook eerst inloggen als je gewoon iets zoekt ? dat was sins kort nog niet zo .

Redactie , u heeft mijn titel verandert maar dat is verkeert . Aliexpres is geen malware maar een shopping website . alleen bij mij werkt het nu een beetje vreemd . vandaar mijn vraag .

Je vraag was letterlijk: "Aliexpress Malware?", dus graag de vraag voortaan duidelijker neerzetten.

U heb gelijk . Uit paniek heb ik mijn vraag zonder duidelijke titel te snel verzonden . Sorry

Ook ik moet sinds een tijdje eerst inloggen wanneer ik iets zoek

Als ik bij Categorieën nu iets aanklikt moet ik eerst inloggen . Bij zoeken niet altijd . Zal wel aan de pagina,s liggen . Ik dacht eerst dat ik met Phishing of omleiden van pagina,s te maken had , loos alarm dus. Bedank voor jullie hulp .

Malwarebytes heeft gisteren na een aangeboden update of bijwerking (dat weet ik niet meer) , PUP.Optional.AliExpress gevonden en in quarantaine gezet .

Het zat in C: en eindigde op JID1-KOQZHMOWLZTAFG@JETPA...

als ik dat opzoek bij Google vind ik dit

https://www.exterminate-i...

Het heeft met een Aliexpress Malware te maken , en ziet er niet goed uit .

Aliexpress, Alibaba enz zijn allemaal prulsites die enkel namaak, nep, prul en brol verkopen, laat die toch voor wat ze zijn ! Koop vertrouwde dingen, goedkoop is veel te vaak duurkoop !

Reageer